Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Bitcoin" vērtība piektdien, 22. janvārī, būtiski kritās un tuvojās visstraujākajam nedēļas kritumam kopš pagājušā gada septembra, to radīja uztraukums par kriptovalūtas regulējumu, kā arī tikko sasniegtie jaunie rekordi, vēsta "Reuters".

Pasaules populārākā kriptovalūtas vērtība piektdien Āzijas sesijas laikā kritās par vairāk nekā 5% – līdz gandrīz 28 800 ASV dolāru līmenim, pirms nostiprinājās netālu no 32 000 dolāru līmeņa. Šonedēļ kriptovalūtas vērtība zaudējusi 11%, tas ir lielākais kritums kopš 12% krituma septembrī.

"IG Markets" analītiķis Kails Roda norādījis, ka nav vērts racionalizēt tirgu, kas pagaidām ir neefektīvs un nenobriedis, bet, protams, tajā var notikt pavērsieni. Daudzi droši vien paskatījās un padomāja, ka situācija izskatās biedējoša un tagad ir pienācis laiks pārdot.

"Bitcoin" tiek tirgots vairāk nekā 20% zem rekordaugstā 42 000 dolāru līmeņa, kas tika sasniegts pirms divām nedēļām, kad pieauga bažas, ka tas ir viens no vairākiem cenu burbuļiem un piesaistīja kriptovalūtas regulatoru uzmanību.

Otrdien ASV Senāta sēdē Dženeta Jelena (bijusī ASV Federālo rezervju sistēmas (FRS) vadītāja), kuru ASV prezidents Džo Baidens izvēlējies ASV Valsts kases vadībā, pauda bažas, ka kriptovalūtas varētu tikt izmantotas nelikumīgu darbību finansēšanai. Paziņojums sekoja pēc tam, kad pagājušajā nedēļā Eiropas Centrālās bankas priekšsēdētāja Kristīne Lagarda aicināja pasaules mērogā regulēt "Bitcoin".

"Tas ir ļoti volatīls resurss," teic "CMC Markets" stratēģis Maikls Makartijs. "Kriptovalūta sasniedza rekordvērtību, un tagad viss notiek, kā ierasts – tās vērtība "šūpojas turpu šurpu"."

Otras lielākās kriptovalūtas "Ethereum" vērtība piektdien noslīdēja līdz nedēļas zemākajam līmenim, pirms Āzijas sesijas laikā tā par 6% pieauga līdz 1177 ASV dolāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!