Foto: F64

"Eesti Energia" grupas atjaunīgās enerģijas uzņēmums "Enefit Green" uzsācis sagatavošanās darbus uzņēmuma akciju sākotnējam publiskajam piedāvājumam (IPO) un to iekļaušanai "Nasdaq Tallinn" biržas galvenajā sarakstā. Precīzais akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma laiks tiks paziņots pēc sagatavošanās darbu noslēguma.

"Eesti Energia" valdes un "Enefit Green" uzraudzības padomes priekšsēdētājs Hando Suters (Hando Sutter) norāda, ka "Eesti Energia" ir kompānija, kas pieder Igaunijas iedzīvotājiem, bet ar "Enefit Green" IPO procesu ikvienam būs iespēja kļūt par īpašnieku daļai no "Eesti Energia".

"Enefit Green" ir uzsācis sagatavošanās pasākumus savu akciju publiskajam piedāvājumam. Precīzais IPO laiks un nosacījumi būs zināmi pēc sagatavošanas darbību pabeigšanas un tiks publiskoti emisijas prospektā. Akciju publiskā piedāvājuma laiku var ietekmēt norises globālajā ekonomikā un to atspoguļojums akciju tirgos.

Āvo Kērmass (Aavo Kärmas), "Enefit Green" valdes priekšsēdētājs, skaidro, ka ar akciju piedāvājumā iegūto līdzekļu palīdzību "Enefit Green" plāno īstenot uzņēmuma izaugsmes stratēģiju: “Ieguldot jaunos vēja un saules enerģijas parkos, vēlamies palielināt atjaunīgās elektroenerģijas ražošanu un arī uzņēmuma ieņēmumus. Mēs galvenokārt redzam, ka "Enefit Green" akcijām ir izaugsmes potenciāls, taču paredzam arī izmaksāt dividendes. Mēs plānojam piedāvāt akcijas starptautiskajiem institucionālajiem investoriem, kā arī vietējiem privātajiem investoriem, tostarp "Eesti Energia" grupas darbiniekiem.”

Akciju piedāvājumu organizē "Swedbank", "Nordea" un "Citigroup". "Enefit Green" juriskonsulti ir "Cleary Gottlieb Steen Hamilton" un "Ellex Raidla", savukārt banku juriskonsulti ir "Shearman&Sterling" un "Sorainen", bet projekta komunikācijas padomnieks ir "Agenda PR". Mazumtirdzniecības piedāvājuma galvenais organizators ir "Swedbank", bet tirdzniecības aģents – "LHV Pank". Konsultantu galvenais uzdevums ir konsultēt uzņēmumu visā publiskā piedāvājuma procesā.

Kā norāda "Swedbank" investīciju pakalpojumu vadītājs Baltijā un Somijā Mīkels Torims (Mihkel Torim), ja akciju kotēšana būs veiksmīga, tas būs viens no lielākajiem un interesantākajiem IPO notikumiem Baltijā pēdējo gadu laikā: "Mēs sagaidām aktīvu interesi par šīm akcijām no privātajiem un profesionālajiem investoriem. Ar IPO starpniecību "Eesti Energia" un tās meitasuzņēmums "Enefit Green" sniegs nozīmīgu ieguldījumu zaļās enerģijas ražošanas izaugsmē un konsolidācijā visā reģionā, kā arī veicinās kopējo klimata mērķu sasniegšanu.”

"Enefit Green" ir Igaunijas energokompānijas "Eesti Energia" atjaunīgās enerģijas uzņēmums, kas ražo elektroenerģiju 22 vēja parkos četrās valstīs – Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā, kā arī 38 saules paneļu parkos, četrās koģenerācijas stacijās un hidroelektrostacijā. "Enefit Green" 2020. gadā kopumā saražoja 1,35 teravatstundas (TWh) elektroenerģijas. "Enefit Green" ieņēmumi 2020. gadā sasniedza 162,7 miljonus eiro un uzņēmumam EBITDA bija 110,2 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!