Foto: Pixabay

Lielbritānija iesaldē aktīvus desmit miljardu sterliņu mārciņu (12 miljardu eiro) vērtībā vēl diviem Krievijas oligarhiem, kas ilgu laiku bijuši Kremlim tuvā oligarha Romana Abramoviča biznesa partneri.

Līdz ar sankciju noteikšanu futbola kluba "Chelsea" direktoram Jevgēņijam Tanenbaumam un Davidam Davidovičam oligarhu, viņu ģimenes locekļu un partneru skaits, kam Londona noteikusi sankcijas kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, sasniedzis 106.

Ar aktīvu iesaldēšanu, kas ir lielākā Lielbritānijas vēsturē, tiks apturēti naudas avoti Krievijas prezidenta Vladimira Putina kara mašīnai, skaidro Londona.

"Mēs piegriežam ciešāk skrūves Krievijas kara mašīnai un vēršamies pret Kremlim tuvāko cilvēku loku," norādīja Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa. "Mēs turpināsim sankcijas, līdz Putins Ukrainā būs apturēts. Nekas un neviens nav pasargāti."

Davidovičam, ko žurnāls "Forbes" raksturo kā Abramoviča labo roku, kas sabiedrībai ir zināms mazāk, noteikts arī ceļošanas aizliegums.

Tanenbaums ir viens no tuvākajiem Abramoviča biznesa partneriem, un viņš pārņēma kontroli ar Abramoviču saistītā investīciju uzņēmumā uzreiz pēc Krievijas iebrukuma.

Džersija, viens no Britu kroņa īpašumiem, trešdien paziņoja, ka iesaldējusi aktīvus septiņus miljardus mārciņu vērtībā, kas, kā tiek uzskatīts, ir saistīti ar Abramoviču.

Lielbritānija sankcijas Abramovičam noteica pagājušajā mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!