Foto: Pixabay
Šonedēļ dzelzsrūdas cena piedzīvojusi lielāko nedēļas kritumu kopš februāra vidus, jo Ķīnā aizvien plašāk tiek ieviesti Covid-19 ierobežojumi, kā arī paplašinās nekustamā īpašuma krīze, raksta "Bloomberg".

Šī izejmateriāla cena piektdien Singapūras biržā maksāja gandrīz 126 dolārus par tonnu, un šonedēļ tā sarukusi par aptuveni 9%. Cena kopš šā gada augstākā līmeņa sasniegšanas martā ir sarukusi par aptuveni ceturtdaļu.

Pekinas atbildīgās institūcijas ziņo par nelielu Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu, taču amatpersonas noliedz, ka pilsēta tiks slēgta, pieaugot bažām, ka galvaspilsētas reakcija uz vīrusa uzliesmojumu tiks pastiprināta.

Tāpat negatīvas tendences vērojamas Ķīnas īpašumu tirgū, jo valsts ceturtais lielākais attīstītājs "Sunac China Holdings Ltd" nav veicis dolāru obligāciju maksājumu šonedēļ, kas pastiprina investoru bažas par iespējamiem bankrotiem nākotnē. Tas ietekmē arī attieksmi pret dzelzsrūdu, jo sektors ir ievērojams šī izejmateriāla pircējs.

Tāpat ierobežojumi padara aizvien grūtākus valdības tēriņus infrastruktūras attīstībai, turklāt šis ir periods, kad būvniecības tempi pēc ziemas pieaug.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!