Foto: Shutterstock

Globālā mājvietu rezervēšanas platforma "Airbnb" ieviesusi ballīšu un "tusiņu" aizliegumu, vēsta BBC.

Savulaik, 2020. gadā, sākoties Covid-19 pandēmijai, šāds aizliegums kā pagaidu prasība ieviests rūpēs par cilvēku drošību, aizsardzību pret slimības izplatību. Taču tagad tas ir ieviests pastāvīgi, reaģējot uz pozitīvām atsauksmēm no mājvietu saimniekiem. Tādējādi uzņēmums atbalstīs gan mājokļu īpašniekus, gan kaimiņus. Uzņēmums gan atgādina, ka kādreiz mājokļu saimnieki varēja paši rīkoties pēc saviem ieskatiem, taču jau 2019.gadā "Airbnb" sāka apzināt un izskaust regulāru ballīšu mājvietas un rīkotājus, kuras tika reklamētas sociālajos tīklos, traucēja apkaimēs dzīvojošos.

Kompānija ir atcēlusi limitu, cik cilvēku vienlaikus var atrasties kādā no mājokļiem. Covid-19 laikā vienuviet varēja mājot līdz 16 cilvēkiem. Tagad lielākas pilis, villas Karību jūras krastā vai apmetnes vīna laukos varēs uzņemt vairāk viesu.

BBC, atsaucoties uz "Airbnb" sniegtajiem datiem, ziņo, ka sūdzības par ballītēm ir samazinājušās par 44%, kopš šāds ierobežojums ieviests. Nākotnē ir iespējami izņēmumi, ja ir paredzēti kādi īpaši tradicionāli viesmīlības pasākumi.

Aptuveni 6600 viesiem, kuri pandēmijas laikā pārkāpuši noteikumus, tika turpmāk liegts lietot platformu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!