Foto: Pexels

Krievijas enerģētikas uzņēmuma "Inter RAO" meitaskompānijas Lietuvā "Inter RAO Lietuva" kreditori nolēmuši sākt ārpustiesas bankrota procedūru, "Inter RAO Lietuva" informēja Varšavas biržu.

Par kompānijas bankrota administratoru izraudzīts "Imoniu bankroto administravimo ir teisiniu paslaugu biuras", par tā pilnvaroto pārstāvi ieceļot Aurimu Valaiti.

Kreditoriem līdz 1.augustam ir jāiesniedz savi prasījumi pret "Inter RAO Lietuva".

Marta vidū Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanu dienests paziņoja par ierobežojumiem "Inter RAO Lietuva" bankas operācijām, bet maijā dienests informēja, ka saistības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu dēļ ir iesaldēti ne tikai kompānijas finanšu līdzekļi, bet arī akcijas.

22.maija Baltijas valstis apturēja tirdzniecību ar "Inter RAO" piegādāto elektrību no Krievijas. Tas tika pamatots ar elektrības biržas "Nord Pool" operatora lēmumu 20.maijā apturēt Krievijas elektrības tirdzniecību. Baltijas pārvades tīklu operatori no 1.jūnija pārtrauca izmantot "Inter RAO" pakalpojumus sistēmas balansēšanai.

Ceturtdien Lietuvas Valsts enerģētikas regulēšanas padome (VERT) anulēja "Inter RAO Lietuva" izsniegtās elektrības eksporta, importa un neatkarīgā piegādātāja licences.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!