Foto: Pixabay

Viļņas apgabaltiesa atcēlusi iepriekš nolemto apturēt Krievijas enerģētikas uzņēmuma "Inter RAO" meitaskompānijas Lietuvā "Inter RAO Lietuva" ārpustiesas bankrota procedūru un atjaunojusi termiņu, kurā kreditoriem jāiesniedz savi prasījumi.

Tādu lēmumu tiesa pieņēma 22. jūlijā pēc tam, kad "Inter RAO Lietuva" kreditors "Alpiq" atsauca savu prasību anulēt 30. jūnija kreditoru sapulcē nolemto, Lietuvas kompānija informēja Varšavas biržu.

"Alpiq" ir enerģijas piegādātājs un ražotājs, kas strādā Šveicē un Vācijā.

Lietuvas tiesu informācijas sistēmā LITEKO pieejamā informācija liecināja, ka Viļņas apgabaltiesa 12. jūlijā lēma par pagaidu regulējumu "Inter RAO Lietuva" lietā, nolemjot apturēt ārpustiesas bankrota procedūru un atcelt termiņu, kurā kreditoriem jāiesniedz savi prasījumi.

"Inter RAO Lietuva" paziņojumā biržai informēja, ka kreditori līdz 11.augustam var iesniegt savas prasības.

30. jūnijā "Inter RAO Lietuva" kreditori nolēma sākt ārpustiesas bankrota procedūru, nosakot 1. augustu par termiņu, līdz kura var iesniegt kreditoru prasījumus.

Marta vidū Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanu dienests paziņoja par ierobežojumiem "Inter RAO Lietuva" bankas operācijām, bet maijā dienests informēja, ka saistības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu dēļ ir iesaldēti ne tikai kompānijas finanšu līdzekļi, bet arī akcijas.

Kompānija mēģināja apstrīdēt dienesta lēmumu Viļņas administratīvajā apgabaltiesā, tomēr tiesa secināja, ka nav pamata neiekļaut "Inter RAO Lietuva" kompāniju, pret kurām vērstas sankcijas, sarakstā.

22. maija Baltijas valstis apturēja tirdzniecību ar "Inter RAO" piegādāto elektrību no Krievijas. Tas tika pamatots ar elektrības biržas "Nord Pool" operatora lēmumu 20.maijā apturēt Krievijas elektrības tirdzniecību. Baltijas pārvades tīklu operatori no 1.jūnija pārtrauca izmantot "Inter RAO" pakalpojumus sistēmas balansēšanai.

Jūnija beigās Lietuvas Valsts enerģētikas regulēšanas padome (VERT) anulēja "Inter RAO Lietuva" izsniegtās elektrības eksporta, importa un neatkarīgā piegādātāja licences.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!