Foto: Pixabay

Vidējā bruto darba samaksa Igaunijā šogad otrajā ceturksnī sasniedza 1693 eiro mēnesī, kas ir par 10,1% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, liecina Igaunijas Statistikas departamenta publiskotie dati.

Statistiķi pēdējo gadu laikā straujāko vidējās bruto algas pieaugumu daļēji skaidroja ar vispārēja cenu kāpuma radīto spiedienu uz algām.

Visaugstākā bruto samaksa otrajā ceturksnī bija informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē, kur tā sasniedza 3034 eiro mēnesī, finanšu un apdrošināšanas jomā, kur tā vidēji bija 2746 eiro mēnesī, kā arī enerģētikas sektorā, kur vidējā mēnešalga sasniedza 2337 eiro.

Savukārt viszemākā samaksa bija viesu uzņemšanā un sabiedriskajā ēdināšanā - 1048 eiro -, kā arī nekustamo īpašumu sektorā, kur vidējā alga sasniedza 1183 eiro mēnesī, un citu pakalpojumu sektorā, kur tā bija 1255 eiro.

No apriņķiem vislielākā vidējā bruto mēneša samaksa pagājušajā ceturksnī Igaunijā bija Harju un Tartu apriņķī, bet viszemākā - Valgas un Hīju apriņķī.

Salīdzinājumā ar 2021.gada aprīli-jūniju vidējā bruto darba samaksa Igaunijā visvairāk pieaugusi viesu uzņemšanā un sabiedriskajā ēdināšanā (+18,6%), kā arī apstrādes rūpniecībā (+14,8%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!