Foto: Pexels/Rathaphon Nanthapreecha
Leģendārā investora Vorena Bafeta vadītā holdinga kompānija "Berkshire Hathaway" samazinot savas daļas Ķīnas elektroauto ražotājā "BYD", radīja bažas arī citos investoros, kas steidza pārdot arī savas akcijas, vēsta "Bloomberg"

Trešdien investori, sekojot "Berkshire Hathaway" piemēram, steidza atbrīvoties no ķīniešu lielākā elektroauto ražotāja "BYD" akcijām. Tas šo akciju vērtību Honkongas biržā samazināja par 13%, vēsta "Bloomberg."

Jāmin gan, ka holdinga kompānija savas daļas uzņēmuma samazināja pavisam nedaudz. Proti, no 20.04% uz 19.92%. Tomēr tas pastiprināja baumas, kas jau iepriekš bija izskanējušas investoru aprindās, ka leģendārā Bafeta pārvaldītā kompānija plāno pārdot visas savas daļas.

Tomēr arī nelielas izmaiņas ir zīmīgs solis, jo "Berkshire Hathaway" ir bijis "BYD" lielākais akciju turētājs kopš 2008. gada, kad uzņēmums iegādājās 225 miljonus akciju. Kopš tā laika "BYD" akciju cena pieaugusi par 2000%.

"BYD" ir starp pasaules dārgāk novērtētajiem automobiļu radītājiem, apsteidzot pat Rietumos krietni populārāko "Tesla". Uzņēmums ir kalpojis kā lakmusa papīrītis visam Ķīnas elektroauto sektoram.

"Bloomberg" uzskata, ka, ja Bafets pārdos savas daļas, uzņēmums nenogrims, jo šobrīd šajā sektorā Ķīnā aktīvi ieplūst nauda, investoriem cerot uz valdības lielo atbalstu atjaunīgās enerģijas sektoram un ar to saistītajiem uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!