Foto: Shutterstock

Moldovas nacionālā aviokompānija "Air Moldova" no 1.oktobra atjaunos lidojumus uz Maskavu, kas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā tika pārtraukti, piektdien paziņoja lidsabiedrība.

"Air Moldova" norāda, ka reisi uz Krievijas galvaspilsētu tiks atsākti, jo esot saņemti lūgumi no daudziem Moldovas pilsoņiem, kuri atrodoties Krievijā un vēloties atgriezties dzimtenē.

Aviokompānijas klienti arī pieprasot dot iespēju izmantot biļetes, kas iegādātas koronavīrusa pandēmijas periodā, kā arī uz reisiem, kas bija paredzēti pēc Moldovas gaisa telpas slēgšanas februārī.

Moldova slēdza savu gaisa telpu 24.februārī - dienā, kad Krievijas karaspēks iebruka Ukrainā. 21.martā Moldovas gaisa telpa tika atkal atvērta.

Pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā "Air Moldova" lidojumus veica uz Maskavu, Sanktpēterburgu un Krasnodaru. Aviokompānija nav informējusi, vai lidojumi tiks atjaunoti arī uz abiem pārējiem galamērķiem.

Abas pārējās Moldovas aviokompānijas "FlyOne" un "HiSky" nav atsākušas reisus uz Krieviju, kas tika pārtraukti, kad Moldova slēdza savu gaisa telpu 24.februārī.

"Air Moldova" ir Moldovas nacionālā lidsabiedrība, kas tika izveidota 1993.gadā uz padomju valsts aviokompānijas "Aeroflot" Moldovas struktūrvienības bāzes. 2018.gadā tā tika privatizēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!