Foto: stock.xchng
Latvijā un abās pārējās Baltijas valstīs eksporta pieaugums nākamgad apstāsies, ceturtdien Viļņā notiekošajā Baltijas investoru forumā prognozēja Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārstāvis Marks Allens.

"2012.gadā [Baltijas valstīs] mēs vērojam daudz mazāku eksporta pieaugumu attiecībā pret iekšzemes kopproduktu. 2013.gadā mēs uzlabojumu negaidām," viņš sacīja.

Tomēr, pēc SVF pārstāvja paustā, Baltijas valstīm ir jābūt spēcīgām eksportētājām, ņemot vērā to mazos ekonomiku apmērus.

"[Šīm] ekonomikām ir jābūt orientētām uz eksportu. [Taču] šis eksporta pieauguma temps tagad ir krities, un tas rada [zināmus] jautājumus," norādīja Allens.

Uz Baltijas investoru forumu, kas notiek ceturtdien un piektdien, pulcējušies pazīstami eksperti, biznesa līderi un Baltijas valstu politiķi. Paredzēts, ka forumā piedalīsies arī pārstāvji no Starptautiskā Valūtas fonda, Eiropas Komisijas, komercbankām un starptautiskajiem plašsaziņas līdzekļiem.

Pēc organizatoru paustā, lēmumu pieņēmējiem ir nepieciešami fakti un ekonomiska analīze, kas ļautu pieņemt atbilstīgus lēmumus. Tāpēc forumā paredzēts prezentēt projektus, kas atbilst visu triju Baltijas valstu interesēm.

Baltijas investoru forumu rīko "Investor's Forum", lielāko un aktīvāko Lietuvas investoru asociācija, kuras mērķis ir uzlabot investīciju un uzņēmējdarbības vidi Lietuvā. Asociācija tika dibināta 1999.gada septembrī, un patlaban tajā ir 50 biedru, tostarp valsts lielākie ārvalstu investori – rūpniecības uzņēmumi, bankas, telekomunikāciju, auditēšanas, loģistikas un citu nozaru uzņēmumi, kuru apgrozījums pārsniedz četrus miljardus latu un kuri valsts darba tirgū nodrošina vairāk nekā 17 000 darbavietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!