Eiro ieviešana dos iespēju nopelnīt vairāk, turklāt tā inflāciju nepalielinās. Inflācijas līmenis pēc pārejas uz eiro nepārsniegs 0,3 līdz 0,4 procentus, ceturtdien intervijā "Latvijas Neatkarīgajai Televīzijai" atzina Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Slavējot gaidāmo eiro ieviešanu, Rimšēvičs uzsvēra, ka pāreja uz eiro dos iespēju piesaistīt papildus līdzekļus, veidot jaunas darbavietas, kā arī atzīmēja, ka viņš būtu priecīgs, ja šī "ņemšanās ap eiro", proti, diskusijas par to, vai tas nepieciešams vai nē, pārietu kvalitatīvā diskusijā par to, ko darīt tālāk pēc tam, kad eiro jau būs ieviests.

Viņš pauda uzskatu, ka arvien vairāk cilvēku atbalsta pāreju uz eiro, kā arī atzīmēja, ka kopējā situācija Latvijā ar katru dienu uzlabojas. "Šobrīd cilvēki, kas ir bez darba ir mazākumā," sacīja Latvijas Bankas prezidents, akcentējot, ka valstij būtu jāsniedz palīdzība tiem cilvēki, kuriem joprojām iet grūti.

Viņš gan atzina, ka pēc eiro ieviešanas pieaugs elektrības un gāzes cenas, esot jādomā, kas notiks pēc eiro ieviešanas un jārīkojas, lai jau konkrētās jomās tiktu darīts viss nepieciešamais Latvijas izaugsmei.

Rimšēvičs arī atzinīgi novērtēja Eiropas Savienības (ES) jaunos banku glābšanas noteikumus, sakot, ka tie pozitīvi ietekmēs finanšu tirgus un viesīs lielāku skaidrību par nākotni. Finanšu tirgi, nezinot, kas nākotnē notiks, sākot "stresot" un tā rezultātā tiek pieņemti neadekvāti lēmumi.

Jau vēstīts, ka latvija uz eiro plāno pāriet 2014.gada janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!