Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas enerģētiskās neatkarības stiprināšanas kontekstā jaunu saules vai vēja parku ierīkošana ieguvusi vēl lielāku nozīmi. Tomēr plānojot jaunas atjaunojamo resursu spēkstacijas būvniecību, uzņēmējiem nereti rodas jautājums – vai pašvaldības neliks šķēršļus plāna īstenošanā? Vai tām ir pienākums sniegt piekrišanu un vai ir kādi būtiski iemesli, kādēļ pašvaldība var atteikt, piemēram, elektrības vadu vilkšanu no saules vai vēja parka pāri tās īpašumam?

Tomēr plānojot jaunas atjaunojamo resursu spēkstacijas būvniecību, uzņēmējiem nereti rodas jautājums – vai pašvaldības neliks šķēršļus plāna īstenošanā? Vai tām ir pienākums sniegt piekrišanu un vai ir kādi būtiski iemesli, kādēļ pašvaldība var atteikt, piemēram, elektrības vadu vilkšanu no saules vai vēja parka pāri tās īpašumam?

Jauna energoapgādes objekta (iekārtu, ierīču, ietaišu, tīklu, līniju un to piederumu) būvniecībā parasti nepieciešams šķērsot arī trešo personu zemi, lai nodrošinātu pieslēgumu inženiertīkliem. Pēc vispārīga principa, šādu būvniecību jāsaskaņo ar šķērsojamās zemes īpašnieku vai tiesisko valdītāju, tajā skaitā, ja īpašnieks ir pašvaldība.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!