Foto: Publicitātes foto
Intelektuālā īpašuma juridiskā firma “Pētersona patents – AAA Law” šogad atzīmē 30 gadu jubileju un atskatās vēsturē uz šajā laikā paveikto, godinot uzņēmuma juristus un patentpilnvarniekus, kā arī lepojoties ar darbinieku profesionālajiem sasniegumiem.

Intelektuālais īpašums, galvenokārt ietverot preču zīmju, dizainparaugu un patentu aizsardzību, uzņēmumiem nodrošina ekskluzīvas izmantošanas tiesības un palielina uzņēmējdarbības vērtību. Katru gadu uzņēmēju interese nostiprināt savas intelektuālā īpašuma tiesības gan Latvijā, gan pasaulē palielinās.

Pateicoties šai tendencei un augošajai interesei uzņēmumu vidū par intelektuālā īpašuma tiesībām, no dibināšanas brīža 1992. gadā "Pētersona patents – AAA Law" ir kļuvis par vienu no atpazīstamākajiem, uzticamākajiem un pieredzes bagātākajiem specializētajiem birojiem ar bagātu pieredzi intelektuālā īpašuma tiesību jomā Latvijā, kā arī visā pasaulē, un šogad atzīmē savu 30 gadu pastāvēšanu.

"Pētersona patents – AAA Law" vadošie darbinieki jau vairāk kā 22 gadus ir valdes loceklis, uzņēmuma vadošais partneris Gatis Meržvinskis un uzņēmuma partneri – Eiropas patentpilnvarotais Dr. Ing. Artis Kromanis un Eiropas preču zīmju un dizanparaugu patentpilnvarotā, juriste Kristīne Viļķina.

"Atzīmējot 30 pieredzes gadus, izcilība un atzinība no klientu puses ir panākta caur uzcītīgu darbu un zināšanām. Mūsu svarīgākais mērķis ir palīdzēt uzņēmumiem izstrādāt veiksmīgu stratēģiju, lai būvētu ceļu intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzībai Latvijā un ārpus tās. Uzņēmuma mērķis nākamajiem 10 gadiem ir saglabāt līderpozīcijas intelektuālā īpašuma aizsardzības sfērā, sniedzot un attīstot aizvien jaunus pakalpojumus, kas nodrošina klientu stabilitāti biznesā." stāsta juridiskās firmas partnere Kristīne Viļķina.

Kopā ar sadarbības partneriem "AAA Law" Lietuvā un "AAA Legal Services" Igaunijā, "Pētersona patents – AAA Law" sniedz konsultācijas klientiem par visdažādākajiem ar intelektuālā īpašuma tiesību īstenošanu un aizsardzību saistītajiem jautājumiem gan Baltijā, gan starptautiski.

Juridiskā firma ir ieguvusi plašu pieredzi arī pārstāvot klientus Latvijas Republikas tiesās, Latvijas Republikas Patentu valdē, Rūpnieciskā īpašuma apelācijas padomē, Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma birojā (EUIPO), Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijā (WIPO) un Eiropas Patentu iestādē (EPO). Veiksmīgu tiesību realizāciju uzņēmums arī tiesā ir nodrošinājis lielam skaitam uzņēmumu, piemēram, Orkla Latvia, IKEA, Chanel, MARTEL, Mars un daudzi citi pasaulē slaveni uzņēmumi.

Lai palīdzētu attīstīties un izglītotu Latvijas uzņēmumus, "Pētersona patents – AAA Law" regulāri rīko bezmaksas konsultāciju dienas arī ar dažādu start-up un biznesa inkubatoru starpniecību. Šādi atbalstot jaunos uzņēmumus tiek veikts pienesums uzņēmējdarbībai vietējā mērogā. Tāpat arī Eiropas Komisijas un ES Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) izveidotajā 20 miljonu dotāciju projekta ietvaros, "Pētersona patents – AAA Law" piedāvā atbalstu maziem un vidējiem uzņēmējiem, kur bez maksas aizpildot un iesniedzot pieteikuma dokumentus dotācijai, ir iespēja iegūt finansiālu atbalstu preču zīmju vai dizainparaugu reģistrācijai Eiropas Savienībā, vai veikt uzņēmuma intelektuālā īpašuma priekšizpēti (IP Scan).

Vēsturiski uzņēmums "Pētersona patents – AAA Law" ir ieguvis plašas zināšanas arī no tādām starptautiska mēroga asociācijām kā pasaules senākā Starptautiskās intelektuālā īpašuma aizsardzības asociācija (AIPPI), prestižā Eiropas preču zīmju īpašnieku asociācija (MARQUES) un pasaulē atzītā Eiropas Kopienas preču zīmju asociācija (ECTA). Uzņēmums ir Latvijas Rūpniecības un Tirdzniecības kameras vecbiedrs kopš šīs organizācijas darbības atjaunošanas un ir aktīvs biedrs Intelektuālā īpašuma patentpilnvaroto starptautiskajā federācijā (FICPI), kas ir ietekmīgākā starptautiskā organizācija patentpilvaroto darbības stiprināšanā.

Līdztekus intelektuālā īpašuma pakalpojumiem, uzņēmums aktīvi atbalsta kultūru Latvijā. Būdami Dailes teātra ilggadējie atbalstītāji, "Pētersona Patents- AAA LAW" ir snieguši atbalstu arī izglītības iestāžu darbiniekiem, šogad Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācijai Zinību dienā, dāvinot biļetes uz koncertciklu "Dailes Kanons", kā arī iepriekš finansiāli atbalstījuši pensionētos aktierus.

Vairāk informācija:
Pētersona patents – AAA Law
Gatis Meržvinskis
E-pasts: gatis@petpat.lv
http://www.petpat.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!