Foto: AFP/SCANPIX/LETA

Ņemot vērā pēdējos gados piedzīvoto e-komercijas izaugsmi, strauji attīstījies arī piegāžu bizness, un citviet pasaulē sūtījumus klientiem piegādā pat droni un roboti. Latvijas tirgus lielākie spēlētāji "Delfi Bizness" stāsta, vai un kad šādi tehnoloģiskie risinājumi varētu ienākt arī Latvijas tirgū.

"Amazon" pasūtījumus klientiem ar dronu sāka piegādāt 2022. gadā. Lai gan pagaidām šāds pakalpojums pieejams tikai divos ASV štatos, 2024. gadā to plānots paplašināt gan ASV, gan Itālijā un Apvienotajā Karalistē, pamazām spārnus izplešot vēl platāk.

Dronu piegāžu jomā pasaulē darbojas arī tādi spēlētāji kā "Wing", kas sadarbojas ar ASV mazumtirdzniecības milzi "Walmart", un "Zipline", kas sāka ar medicīnisko preču piegādi Ruandā un Ganā un paplašina savu darbību ASV, kā arī citi.

Kāda ir potenciālā darbības vide Latvijā?

Valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs "Delfi Bizness" stāsta, ka Latvijā jau šobrīd pastāv normatīvais regulējums, kas attiektos uz piegādēm ar bezpilota gaisa kuģiem (BGK).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!