Foto: Reuters/Scanpix
Trešdien ASV uzņēmums "Amazon" prezentēja jaunu, pašu izstrādātu viedtālruni "Fire", kas spēj atpazīt visdažādākos objektus un ļauj tos automātiski iegādāties no "Amazon" veikala. Tāpat jaunais viedtālrunis izceļas ar unikālu sejas atpazīšanas sistēmu, ar kuras palīdzību ekrānā tiek simulēts trīsdimensiju attēls.

Telefons aprīkots ar 4,7 collu ekrānu, 2.2G Hz procesoru, 32 GB atmiņu un 13 megapikseļu galveno kameru. Telefonā priekšpusē iebūvētas vēl četras kameras, kuru uzdevums ir precīzi atpazīt lietotāja seju un tās nobīdi attiecībā pret ekrānu. Šī informācija ļauj ekrānā simulēt trīsdimensiju attēlu, kas sniedz papildus iespējas dažādās aplikācijās, kartēs un citur.

Otra būtiskākā "Fire" viedtālruņa funkcija ir "Firefly", kas ar telefona kameras un mikrofona palīdzību spēj atpazīt objektus un skaņas. "Firefly" spēj sekundes laikā atpazīt grāmatas, DVD, žurnālus, telefona numurus, QR kodus un interneta adreses, kā arī dažādas preces un produktus. Piemēram, pavēršot telefonu pret veļas pulvera paciņu jau pēc mirkļa to var pasūtīt no "Amazon" veikala.

Tāpat "Firefly" spēj atpazīt mūziku, filmas un TV seriālus. Atpazīstot konkrēto ierakstu, telefons norādīs ne tikai uz konkrēto dziesmu, filmu vai sēriju, bet arī konkrēto vietu tajā. Piemēram, skatoties filmu, var uzreiz iegūt informāciju par tā brīža epizodi un aktieriem tajā.

"Amazon Fire" viedtālrunis pieejams tikai ASV tirgū, kur tas ir piesaistīts AT&T tīklam. Tā cena ir 199 dolāri, kurā iekļauta ir arī viena gada abonēšanas maksa "Amazon Prime" pakalpojumam. Tas nodrošina ātrāku preču piegādi, bezmaksas mūzikas straumēšanu un citas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!