Foto: Publicitātes attēli
Mobilā lietotne "Qfer", ar kuras palīdzību var operatīvi atrast izdevīgākos speciālos piedāvājumus savā tuvumā, jau šogad sāks darboties arī Kiprā, tādējādi aizsākot iziešanu starptautiskajā tirgū, informēja uzņēmumā.

"Qfer" ir iesācējuzņēmums, kuru izveidojuši lietotnes autori - četri Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti.

Kipra būs pirmā ārvalsts, kurā darbosies "Qfer", jo sarunas ar partneriem šajā valstī noslēdzās visātrāk. 2015.gadā "Qfer" cer sākt darbību arī citās Eiropas valstīs. Šobrīd notiek pārrunas par partneru piesaistīšanu Polijā un Vācijā. Uzņēmuma mērķis ir nodrošināt lietotnes darbību visās lielākajās Eiropas pilsētās.

"Mēs esam patiesi gandarīti par to, ka mums izdevās tik ātrā laikā notestēt mobilās aplikācijas ideju vietējā tirgū un jau pēc pieciem mēnešiem rast iespēju pārbaudīt spēku citās valstīs," norādīja viens no četriem lietotnes autoriem Jevgēnijs Novickis.

Mobilās lietotnes "Qfer" ideoloģija ir palīdzēt jauniem un aktīviem cilvēkiem ērti un ātri vienkopus saņemt informāciju par īpašajiem piedāvājumiem no populārākajām un interesantākajām pilsētas vietām.

Arturs Burņins, kurš arī ir viens no "Qfer" radītāju četrotnes, projekta būtību akcentē vārdu salikumā "quick" un "offer". Aplikācijas lietošana ir ļoti vienkārša. Vispirms no ērti pārskatāmās izvēlnes ir jāatrod sev tīkamais piedāvājums, uzreiz pēc tam ir iespēja to rezervēt, vai arī jāatnāk uz pakalpojuma sniedzēja vietu un jānospiež poga "izmantot".

Piedāvājumi, kas iekļauti "Qfer", ir radīti speciāli šīs mobilās aplikācijas lietotājiem, un tie atšķiras no citiem īpašajiem piedāvājumiem, piemēram, tiem, kurus var iegādāties kolektīvās iepirkšanās vai atlaižu portālos internetā.

"Mazajam un vidējam biznesam "Qfer" ir ļoti piemērots mobilā mārketinga instruments. Katrs ieinteresētais uzņēmums var vienkāršā veidā izveidot savu uzņēmuma profilu un ērti to pārvaldīt no interneta mājaslapas," skaidro Burņins.

"Qfer" var lejuplādēt bez maksas. Sākotnēji tika radītā iOS lietotne, bet kopš 2014.gada vasaras beigām pieejama arī Android aplikācija. Kopš "Qfer" darbības sākšanas 2014.gada jūlijā to ir lejuplādējuši vairāk nekā 5000 Rīgas iedzīvotāju.

"Qfer" sadarbības partneru lokā šobrīd ir "Multikino", "Sportima", "Yakuzza", "Kasha Gourmet", "Unimarine Spa", "Kilimanjaro", Ķīpsalas peldbaseins, restorāns "Boulevard 33", "Citywoks" un citi.

"Qfer" izstrādātāji ir četri RTU studenti: Novickis un Arturs Burņins no RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes, un Dmitrijs Angelovksis un Arturs Niķiforovs no RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!