Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien prezentācijā, kurā tika demonstrēts jaunais viedpulkstenis, "Apple" izrādījis arī jaunu īpaši plānu un vieglu klēpjdatoru "Macbook". Tam ir 12 collu ekrāns un tā svars ir vien 0,92 kilogrami.

Datora biezums ir 1,31 centimetrs un tā veidošanā izmantotas jaunas tehnoloģijas - īpaši izstrādāta jauna klaviatūra, skārienpaliktnis un terasveida baterijas, kas maksimāli aizpilda datora korpusu un ar vienu uzlādi nodrošina darbu līdz deviņām stundām.

"Macbook" būs pieejams ar 1,1GHz vai 1,2GHz "Intel Core M" procesoriem, astoņu gigabaitu operatīvo atmiņu un 256GB vai 512GB SSD disku. Vēlamais modelis lietotājam jāizvēlas uzreiz, jo nevienu no šiem parametriem vēlāk mainīt nevarēs.

Jaunais klēpjdators ir tik plāns, ka tā sānos vieta atradusies tikai divām pieslēgvietām – 3,5 milimetru audio izejai un vienam multifunkcionālam USB-C portam, kas nodrošina uzlādi, video izeju un datu pārraidi. Citu ierīču pieslēgšanai būs jālieto īpaša pāreja, kas pieejama atsevišķi.

Līdzīgi kā "iPhone" un "iPad", arī jaunais "Macbook" būs pieejams sudraba, tumši pelēkā un zelta krāsā. Tā cenas ASV ir 1299 un 1599 dolāru. Latvijā un citur Eiropā cenas varētu būt 1449 un 1799 eiro. Pagaidām gan "Apple" neatklāj to, kad tieši "Macbook" nonāks pārdošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!