Pirmdien ASV tehnoloģiju uzņēmums "Apple" izziņoja vairākus jaunumus, no kuriem gaidītākais ir kompānijas viedpulkstenis. "Apple Watch" ASV tirgū būs pieejams no 24. aprīļa un tā cenu diapazons ir no 350 līdz 100 000 ASV dolāru.

"Apple Watch", kuru pirmoreiz "Apple" pieminēja jau rudenī, ir pieejams trīs dažādu materiālu versijās - alumīnija, tērauda un zelta. Katrai versijai ir īpaši pielāgotas siksniņas - elastomēra, tērauda un ādas. Pulksteņi izstrādāti divos izmēros - ar 38mm un 42mm ekrānu.

Viedpulksteņa pilnvērtīgai lietošanai nepieciešams "Apple" viedtālrunis, ar kura palīdzību iespējams uzstādīt aplikācijas un nodrošināt datu pieslēgumu. "Apple Watch" spēj parādīt dažādus paziņojumus uz kuriem lietotājs var uzreiz reaģēt - piemēram, atbildēt uz īsziņu. Teksta ievade notiek ar balss palīdzību. Šobrīd gan nav zināms, vai būs iespēja runāt arī latviešu valodā.

No konkurentu ražojumiem "Apple Watch" šobrīd atšķiras ar spēju darbināt daudz un dažādas aplikācijas saziņai, izklaidei un citām vajadzībām. Piemēram, ar "Apple Watch" varēs apmaksāt pirkumus veikalos, kas atbalsta "Apple Pay", izsaukt taksometru, reģistrēties lidojumam un pat attālināti vadīt "gudrās mājas" ierīces.

"Apple Watch" aprīkots ar skārienjutīgu ekrānu, rotējošu pogu un īpašu pogu saziņai. Skārienjutīgais ekrāns spējīgs uztvert arī īpašus "spēka pieskārienus", kas aktivizē papildus funkcijas. Rotējošā poga ļauj ritināt sarakstus un tālummainīt attēlus un kartes. Saziņas poga aktivizē īpašu šim viedpulkstenim radītu saziņas sistēmu, kas ļauj nekavējoties nosūtīt ziņu citam "Apple Watch"lietotājam. Ziņojumā var būt zīmējums, vienkārši pieskārieni vai pat lietotāja sirdspuksti, kurus ziņas saņēmējs sajutīs kā vieglas vibrācijas.

Viedpulksteņi sākotnēji būs pieejami vairākās valstīs, ieskaitot ASV, Lielbritāniju, Austrāliju un citas. Par pieejamību Latvijā pagaidām ziņu nav. Lētākie "Apple Watch Sport" būs pieejami no 349 dolāriem, bet tērauda modeļi no 549 dolāriem. 18 karātu zelta modeļi būs pieejami tikai īpašos veikalos un to cenas būs sākot no 10 000 dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!