Foto: DELFI Aculiecinieks

Februāra beigās "Mobile World Congress" tehnoloģiju konferencē tiks paziņots par, iespējams, leģendārākā "Nokia" telefona modeļa "3310" atgriešanos tirgū, vēsta portāla "Venturebeat" apskatnieks Evans Blass, atsaucoties uz savā rīcībā esošu informāciju.

Telefonu pirmo reizi pārdošanā nodeva 2000. gadā, tolaik savu slavu tas ieguva, pateicoties ilgam baterijas mūžam un ārkārtīgi izturīgam korpusam. Kā norāda "Independent", Somijas uzņēmums "HMD Global", kam pieder tiesības izmantot "Nokia" telefonu zīmolu, cer, ka klienti atkārtoti izlaisto modeli izmantos kā savu otro tālruni sentimentālu atmiņu vadīti.

Tālrunī būs iespēja piekļūt arī "Twitter" un "Facebook" aplikācijām, bet tā cena būs 59 eiro, liecina Blasa sniegtā informācija.

Pašlaik leģendāro telefonu vairs nav iespējams iegādāties pie oficiālajiem izplatītājiem, taču tas ir pārdošanā pie "Amazon" un "Ebay" tirgotājiem. Tie norāda, ka "Nokia 3310" sniedz iespējas izmantot pulksteņa funkciju, kalkulatoru, kalendāra atgādinātāju, kā arī četras spēles – "Snake II", "Pairs II", "Space Impact" un "Bantumi". Telefonu pārdod arī vairāki portāla "Ss.lv" lietotāji Latvijā.

Vēstīts, ka savulaik slavenā Somijas telefonu ražotāja preces, kas pirms "iPhone" parādīšanās ieņēma tirgus vadošās pozīcijas, bet vēlāk, neizturot konkurenci, no tirgus pazuda, atkal būs pieejamas patērētājiem.

2017. gadā, kā sola Somijas uzņēmuma pārstāvji, tirgū būs pieejams uz "Android" bāzes veidotais telefons ar nosaukumu "Nokia 6".

Ziņots, ka "Microsoft" 2013. gada septembrī iegādājās "Nokia" telefonu ražošanas biznesa daļu par 7,2 miljardiem ASV dolāru.

Tikmēr ASV kompānija 2016. gadā to tālāk par 350 miljoniem ASV dolāru pārdeva Somijas uzņēmumam "HMD Global" un somu uzņēmuma partneriem no Taivānas "FIH Mobile".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!