Foto: DELFI
Lielākajās tirdzniecības vietās un pie mobilo sakaru operatoriem no piektdienas pieejams jaunais "Alcatel A5 LED" viedtālrunis, kas pielāgots jauniešiem. Tam ir īpašs aizmugures vāciņš ar LED gaismiņām, kas dažādās krāsās mirgo mūzikas ritmos un informā par citām tālruņa darbībām.

Viedtālruņa aizmugurējais LED panelis iemirdzas gan informējot par ienākošajiem zvaniem un īsziņām, gan modinātāja zvanu un sociālo mediju paziņojumiem. Piemēram, par ziņām no "Facebook" tas ziņos ar zilo toņu mirgošanu, no "What's App" – ar zaļo, bet "Snapchat" – dzelteno. Atšķirīgu krāsu gammu var piešķirt arī dažādiem kontaktiem un citām viedtālrunī notiekošajām aktivitātēm.

Izmantojot tehnoloģiju "Colour Catcher", "Alcatel A5 LED" kamera atpazīst jebkuru krāsu un var attēlot to gan uz aizmugurējā vāciņa, gan viedtālruņa fona attēla.

A5 LED apīkots ar 5 megapikseļu priekšējo kameru, kas aprīkota ar zibspuldzi, kā arī ar 8 megapikseļu aizmugurējo kameru. Tam ir 5.2 collu HD ekrāns, astoņu kodolu 1.3GHz procesors, 2800mAh baterija, 3GB atmiņa un 32GB datu atmiņa, kas papildināma ar microSD kartes palīdzību.

"Alcatel" ir starptautisks zīmols, kas pieder strauji augošajiem elektronikas patēriņa preču koncernam - "TCL Corporation". Koncerns patērētājiem piedāvā sešus produktu virzienus – mobilās ierīces, TV, mazo sadzīves tehniku, gaisa kondicionierus, veļasmašīnas un ledusskapjus.

Jaunākie tirgus dati liecina, ka Baltijas mobilo tālruņu tirgū "Alcatel" ieņem ceturto pozīciju. 2017.gada februārī "Alcatel" kopējā tirgus daļa Latvijā bija 8%, Lietuvā 9% un Igaunijā – 6% (Gfk dati). Pirmie zīmola soļi Baltijas tirgū bija standarta mobilo tālruņu segmentā, kur pašlaik "Alcatel" ieņem līderpozīciju visās Baltijas valstīs. Viedtālruņu segmentā ar cenu zem 100 eiro, "Alcatel" ieņem stabilu ceturto pozīciju jau divus ceturkšņus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!