Foto: Publicitātes foto

"Digital Freedom Festival" norisinās no 30. novembrim līdz 1. decembrim Rīgā, tā laikā jaunie uzņēmēji, sacenšoties par investoru atzinību, prezentēja savas idejas uz vairākām festivāla skatuvēm.

Jau ziņots, ka "Digital Freedom Festival" ietvaros notikušā pasaules vadošā akceleratora "500 Startups" konkursa galvenie uzvarētāji ir Latvijas jaunuzņēmums "Asya", savukārt Nīderlandes akceleratora "Rockstart" konkursā uzvaras laurus plūca "CostPocket" no Igaunijas.

"EIT Climate-KIC akcelerators startup pitch" konkursā izvērtēja uzņēmumus, kuri ar savu biznesa virzienu izvēlējušies risināt klimata pārmaiņu problēmas, veicinot videi draudzīgu tehnoloģisko risinājumu attīstību. Tajā uzvarēja "inLable" – zinātnē balstīts jaunuzņēmums, kas piedāvā marķēšanas un autentiskuma pārbaudes sistēmu.

Savukārt LU studentu Biznesa inkubatora konkursā uzvarēja Latvijas uzņēmums "Crypto Police", kuri ir izveidojuši krāpšanas identifikācijas protokolu – daudzlīmeņu verificēšanas algoritmu, kas palīdz aizsargāt lietotājus tiešsaistē.

LIAA konkursā izvēlējās trīs jaunuzņēmumus, kuriem tika dota iespēja prezentēt savu uzņēmumu uz "Digital Freedom Festival" lielās skatuves. Tie bija "Lovat", "YoPlayDo"un "Orocon".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!