Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pagājušajā nedēļā Lasvegasā norisinājās viena no lielākajām tehnoloģiju izstādēm CES 2020 ("Consumer Electronics Show"), kurā savus jaunākos tehnoloģiskos veikumus parasti izrāda vairāki tūkstoši uzņēmumu no visas pasaules.

Konferencē un izstādē piedalās visi tehnoloģiju milži un to parasti apmeklē ap 200 000 apmeklētāju.

Piemēram, "Sony" prezentēja auto prototipu "Vision-S" – transportlīdzeklī ir iestrādāti 33 sensori, ieskaitot CMOS attēla sensorus un ToF sensorus, lai atpazītu cilvēkus un objektus automašīnā, kā arī ārpus tās.

Savukārt starptautiskā mobilo tehnoloģiju kompānija "OnePlus" paziņoja, ka pirmajam konceptviedtālrunim "OnePlus Concept One" būs "neredzama kamera", kas panākta, izmantojot elektrohromatisko stiklu. "OnePlus" tādējādi kļuvis par pirmo viedtālruņu ražotāju, kas izmantojis elektrohromatisko stiklu viedtālruņos.

Tikmēr "LG Electronics" (LG) izstādes apmeklētājiem prezentēja divus jaunus ledusskapjus. Jaunā tehnoloģija nodrošina iespēju ielūkoties ledusskapī bez tā durvju atvēršanas, izmantojot caurspīdīgu stikla paneli, kas vienlaikus darbojas arī kā ekrāns recepšu un ēdienu gatavošanas video aplūkošanai. Tā pat uzņēmums prezentējis iekštelpu dārzniecībai paredzētu iekārtu, tādējādi LG iesaistoties strauju izaugsmi piedzīvojušajā iekštelpu dārzniecības kustībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!