Foto: Publicitātes foto

Mobilo sakaru operatora "Tele2" apgrozījums no pamatdarbības aizvadītajā gadā audzis par 8,1%, bet investīcijas tīkla un produktu attīstībā palielinājušas par 93%, sasniedzot 18,5 miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Uzņēmuma kopējais apgrozījums pieaudzis par aptuveni 4%, sasniedzot 130,5 miljonus eiro. Palielinājusies arī "Tele2" EBITDA, veidojot 49,77 miljonus eiro, savukārt uzņēmuma neauditētā tīrā peļņa bijusi 31,66 miljoni eiro.

Aizvadītajā gadā "Tele2" strādāja aptuveni 310 darbinieki, un nodokļos uzņēmums samaksāja 21,1 miljonu eiro.

"2019. gads uzņēmumam bija ļoti veiksmīgs, un pamats tam ir mūsu veiktās investīcijas modernizācijā, kā arī pārdomātā biznesa stratēģija un produktu portfelis. Šogad turpināsim spēcīgu attīstību un rūpēsimies par augstāko mobilo sakaru pakalpojumu kvalitāti, investējot ap 10 miljoniem eiro 4G un 5G tīkla izvēršanai – uzstādīsim aptuveni 50 jaunas bāzes stacijas, stiprināsim kapacitāti, pieslēdzot mobilās bāzes stacijas optiskajam tīklam Rīgā, kā arī uzstādīsim modernākas tehnoloģijas bāzes stacijās Latvijas reģionos," sacījis "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

"'Šogad turpināsim darbu pie 5G tīkla izvēršanas. Mēs plānojam komercrežīmā uzstādīt vairākas 5G bāzes stacijas dažādās Latvijas pilsētās. Mūsu plāns ir 5G tīklu veidot pakāpeniski, lai būtu gatavi pieprasījumam pēc šīs tehnoloģijas, kad tirgū parādīsies plašāks un pieejamāks 5G ierīču klāsts," viņš turpina.

2019. gadā "Tele2" kopumā uzstādīja 60 jaunas bāzes stacijas, kā arī veica modernizācijas darbus 190 bāzes stacijās visā Latvijā. Līdz ar to "Tele2" visā Latvijā ir jau vairāk nekā 1050 mobilās bāzes stacijas.

2018. gadā "Tele2" strādāja ar 131,432 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 6,6% un bija 30,904 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1995. gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige Aktiebolag" un tā ir vienīgais mobilo sakaru operators, kas darbojas vienoti visās Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!