Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Trešdien, 5. augustā, virtuālā prezentācijā Korejas "Samsung" izziņoja jaunus "Note" sērijas viedtālruņus. Salīdzinot ar pērnā gada modeļiem, tie ir kļuvuši lielāki un jaudīgāki. Arī šogad tiek piedāvāti uzreiz divi modeļi – "Note 20" un "Note 20 Ultra".

Abiem modeļiem ir mazliet lielāki ekrāni nekā pērn – 6,7 un 6,9 collas. "Note 20" ekrāns ir plakans, bet "Ultra" modelim ekrāna malas ir nolocītas. Lielākais modelis atšķiras vēl ar vairākām īpašībām –lielāku atmiņu, bateriju, jaudīgākām kamerām un paša ekrāna tehnoloģiju. Tomēr, kā ierasts, abiem modeļiem ir iebūvēti irbuļi, kas ieguvuši jaunu funkcionalitāti.

Irbuļi arī ir galvenais, kas atšķir "Note" sērijas telefonus no pārējiem. Tie ļauj rakstīt, zīmēt, un ar tiem var attālināti vadīt dažādas telefona funkcijas, piemēram, kameru un saskarnes pārvaldību. Jauno tālruņu irbuļi ir uzlaboti arī tehniski – ir samazināta "aizķere", lai rakstīšana ekrānā maksimāli līdzinātos rakstīšanai ar pildspalvu uz papīra. Rokrakstā rakstīto tekstu telefoni spēj automātiski atšifrēt un tulkot.

Interesanti, ka abos "Note 20" modeļos irbuļi tagad atrodas korpusa kreisajā pusē, nevis labajā, kā tas bijis iepriekšējiem "Note" tālruņiem. Nez kā tādas izmaiņas ietekmēs ilggadējos "Note" tālruņu fanus, kas pieraduši pie irbuļa labajā pusē.

Ja pērnā gada "Notes" atšķīrās galvenokārt ar izmēru, tad šogad jūtams, ka "Samsung" īpaši cenšas izcelt dārgāko "Ultra" modeli, kuram ir vairākas no "parastās" "Note" būtiski atšķirīgas īpašības. Tā ekrāns spēj darboties ar 120 hercu frekvenci, kas nodrošina vienmērīgākas un acij tīkamākas attēla kustības.

Otra būtiskākā atšķirība ir kamerās. "Note 20 Ultra" izmanto to pašu 108 megapikseļu matricu, ko pirmoreiz iepazinām pavasarī prezentētajā "S20 Ultra". Kamera nodrošina īpaši augstu detalizāciju fotogrāfijās, kā arī iespēju uzņemt 8K formāta video. Tāpat tālrunis piedāvā mākslīgu piecdesmitkāršu tālummaiņu. Pēc pirmajiem testiem šķiet, ka tās spēja ir uzlabota, salīdzinot ar "S20 Ultra". Attēlu paraugi apskatāmi galerijā.


50X pietuvinājums

Attēlu oriģināli pilnā izmērā pieejami šeit.

Abiem tālruņiem ir trīs galvenās kameras – platlenķa ("parastā"), telefoto un īpaši plata leņķa kamera. "Ultra" modelim tās ir 108MP, 12MP un 12MP, bet "Note 20" – 12MP, 64MP un 12MP. "Selfijiem" abi modeļi izmanto vienādu 10 megapikseļu kameru.

Tālruņus darbina "Exynos990" procesors un tiem pieejama 8GB operatīvā atmiņa ("Ultra" modelim arī 12GB opcija) un 256GB atmiņa ("Ultrai" – arī 512GB). Lielajam tālrunim atmiņa papildināma ar microSD atmiņas kartes palīdzību.

"Note 20" Latvijas tirgū būs pieejams pelēkā, rozā un zaļā krāsā, tā cenas sākas ap 960 eiro. "Note 20 Ultra" būs pieejams melnā un rozā krāsā, tā cena tiek solīta ap 1300 eiro.

Interesanti, ka šie viedtālruņi tirgū ienāk reizē ar vairākiem salīdzinoši lētiem modeļiem. Tādi telefoni kā "Oneplus Nord", "Google Pixel 4A", "Nokia 5.3" un "iPhone SE2", kas maksā apmēram 300 līdz 500 eiro ir izraisījuši būtisku interesi šajā laikā, kad liela daļa pircēju sāk iebilst pret tūkstoti un vairāk maksājošajiem viedtālruņiem.

Reizē ar jaunajiem tālruņiem "Samsung" prezentēja arī citas viedierīces. Jaunu īpaši lielu planšetdatoru "Tab S7+" ar komplektā iekļautu irbuli (salīdzinājumam – "Apple" par planšetdatora irbuli prasa papildu 130 eiro). Jaunas bezvadu austiņas "Buds Live" ar aktīvo trokšņu slāpēšanu, kā arī jaunu viedpulksteni "Galaxy Watch 3", kam īpaši uzlabotas veselības monitorēšanas funkcijas, kā arī iebūvēta krišanas noteikšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!