Foto: Publicitātes foto
Portāls "Delfi" piektdien piedāvā tiešraidi no jaunuzņēmumu atbalsta fonds "Prototron" pasākuma, kurā jaunuzņēmumu komandas ar jaunām un aizraujošām idejām prezentēs savus risinājumus potenciālajiem investoriem, kuru atbalsts var būt pirmais solis viņu veiksmes stāstā.

"Prototron" ir Igaunijā dibināts prototipu izstrādāšanas atbalsta fonds, kas tika izveidots 2012. gadā sadarbībā ar "Swedbank" Igaunijā, Tallinas Tehnoloģiju universitāti un "Tehnopol" zinātnes parku, lai palīdzētu pārvērst inovatīvas idejas taustāmos prototipos, lai tie izaugtu par lieliem uzņēmumiem.

"Prototron" kopš 2012. gada finansē un atbalsta viedas idejas un praktiskus risinājumus. Piemēram, "Lingvist", "coModule", "Feelingstream", "Bikeep" un citi ir uzsākuši savus veiksmes stāstus ar "Prototron" atbalstu. Kopš 2012. gada "Prototron" ir finansējis 79 gudras idejas par gandrīz 965 tūkstošiem eiro, un komandas ir piesaistījušas vairāk nekā 34 miljonus eiro papildu investīcijās.

"Prototron" programma tiek īstenota ar sadarbojoties ar "Swedbank" Igaunija, TalTech, Tartu Universitāte, Tallinas zinātnes parks Tehnopol, Tallinas pilsēta, BuildIt Latvia, LMT, Swedbank Latvia, Samsung, Hedman Lift, Fundwise, Veebimajutus.ee, Amazon Web Services, Microsoft, coModule, Harju Elekter, Insplay, Ahhaa keskus un Avokaado. Tajā tiks sadalīti 125 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!