Foto: Shutterstock

Zinātnes vēsturē laiku pa laikam parādās epizodes par gadu desmitiem vai simtiem aizmirstiem pētniekiem, kuru izgudrojumi apstākļu sakritības dēļ, lai gan bija revolucionāri un priekšā savam laikam, netika pamanīti un plaši izmantoti. Tāpat arī mūsdienās laiku pa laikam gadās, ka pētnieki un jaunuzņēmumi izstrādā fantastiskas tehnoloģijas, kas var pārmainīt teju vai visu pasauli, tāpēc, lai burvīgie jaunatklājumi nepazustu nebūtībā, pasaules lielākie spēlētāji algo tehnoloģiju skautus. Viens no skautiem ir Tonino Greko, kurš strādā "Sony" labā un oktobra izskaņā vadīja meistarklasi Latvijas "Komercializācijas reaktora" dalībniekiem.

Viens no šādiem potenciālajiem partneriem ir Japānas tehnoloģiju milzis "Sony", un "Delfi Bizness" sarunājās ar uzņēmuma zinātnes skautu Tonino Greko, kura uzdevums ir apmeklēt konferences, iepazīties ar pētījumiem un dibināt kontaktus ar aizraujošu inovāciju radītājiem.

Pastāstiet vairāk par savu darbu. Apmēram ir skaidrs, ko dara sporta skauts, proti, meklē jaunos talantus komandām, bet kā strādā un ko dara zinātnes skauts?

Tas ir labs salīdzinājums, jo, līdzīgi kā sporta skauti, mēs meklējam jaunos talantus. Mēs meklējam jaunas sadarbības iespējas. Sekojam zinātnes jomai un cenšamies savienot cilvēkus, kas dara aizraujošas lietas, ar mūsu "Sony" iekšējām komandām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!