Foto: Pexels.com, RODNAE Productions
Aizvadītajā gadā blokķēdes tehnoloģiju iespējotā NFT tirdzniecības bums digitālās mākslas tirgū ir ieintriģējis arī lielbudžeta videospēļu izstrādātājus un nu tie meklē veidus, kā izmantot jauno tehnoloģiju peļņai. Vienlaikus, kā liecina pērno gadu radītāji, bezmaksas spēlējamās videospēlēs, kas pelna naudu ar reklāmām, kosmētiskiem uzlabojumiem un citām mikrotransakcijām, vēl aizvien ir ienesīgs biznesa modelis.

Tāpēc nu jau teju desmitgadi datoriem un konsolēm paredzētajā spēļu tirgū kā viens no potenciāli ienesīgākajiem biznesa modeļiem dominē mobilo spēļu popularizētais “free2play” (bezmaksas spēļu) modelis, kas naudu ļauj pelnīt, tirgojot spēlētājiem dažādus uzlabojumus un spēles papildinājumus. Tāpat, telefoniem kļūstot jaudīgākiem, arī mobilās spēles iekaro arvien plašāku tirgu starp tiem “geimeriem”, kas nevēlas vai nevar atļauties videospēļu datoru, kas izmaksātu ap tūkstoti eiro, vai konsoli, kuras cena sākas no 400 eiro. 

Iekāro mobilo spēļu kompānijas

Šī gada sākumā videospēļu izdevēju kompānija “Take-Two Interactive”, kuras pārstāvēto spēļu bibliotēkā ir tādi miljardus ienesoši hiti kā “GTA”, “NBA 2K” un “Civilization”, paziņoja par mobilo spēļu izstrādātāja “Zynga” iegādi. Portāls “Verge” ziņoja, ka pirkuma summa ir 12,7 miljardi ASV dolāru. Ja vien janvāra vidū “Microsoft” nebūtu iztērējis teju 70 miljardus, lai iegādātos “Activision/Blizzard“, “Zynga” pārdošana būtu viens no lielākajiem pirkumiem videospēļu pasaulē. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!