Foto: Dili Dali

Latvijā darbu sācis "Sun Finance" inkubētais jaunuzņēmums "Dali Dali", kas patērētājiem piedāvā pasaulē populāro "buy-now-pay-later"(BNPL) jeb "pērc tagad, maksā vēlāk" finanšu rīku. Pakalpojums tiks nodrošināts arī pirkumiem uz vietas, fiziskos veikalos, informē uzņēmuma pārstāvji.

Pakalpojums "buy-now-pay-later" ļauj cilvēkiem sevis kāroto preci iegādāties un sākt lietot uzreiz, bet par to norēķināties vēlāk. Šobrīd pasaulē pazīstamākie uzņēmumi, kas piedāvā šādu finanšu pakalpojumu, ir tādi fintech milži kā "Affirm" un "Afterpay". Tagad šiem uzņēmumiem pievienojas arī "Sun Finance", kas ir izvēlējies Latviju kā pirmo valsti, kur palaist šo pakalpojumu.

"Lai gan pasaules prakse ir tāda, ka preces var iegādāties tikai pie partneriem, mēs šo finanšu pakalpojumu paceļam jaunā līmenī, ļaujot mūsu mobilo lietotni izmantot jebkurā no Latvijas veikaliem. Tāda ir arī mūsu pieeja biznesam – mēs ņemam labāko no pasaules prakses, pievienojam tam savu pieredzi un redzējumu konkrētajā tirgū un radām jaunus finanšu pakalpojumus, kuri ir patiešām pielāgoti patērētāju vajadzībām," stasta Toms Jurjevs, "Sun Finance" dibinātājs un vadītājs.

"Sun Finance" grupas inkubētais jaunuzņēmums "Dali Dali" piedāvā ikvienā no Latvijas veikaliem iegādāties preces gan tiešsaistē, gan arī klātienē, fiziskā veikalā. Ierasti populārākās preču grupas, ko iedzīvotāji izvēlas "pirkt tagad un maksāt vēlāk" ir modes, sporta un saimniecības preces. Mobilajā lietotnē "Dali Dali" ir iespējams norēķināties ne tikai par precēm, bet arī par dažādiem pakalpojumiem, piemēram, friziera apmeklējumu. Turklāt ar "Apple Pay" un "Google Pay" starpniecību ir iespējams pirkumu uzsākt un noslēgt aptuveni vienas minūtes laikā, kas ir Eiropā vēl nebijis risinājums šāda tipa pakalpojumiem.

"Mobilo lietotni var izmantot pirkumiem izmērā no 20 līdz 2000 EUR, tādēļ tā būs piemērota dažādiem pircējiem un dažādiem produktiem. Šobrīd redzam, ka lietotājiem it īpaši interesē mode un saimniecības preces," komentē Mārtiņš Vaivars, "Dali Dali" līdzdibinātājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!