Foto: Privātais arhīvs
Programmēšana un tas, kā ar to pelnīt naudu, Kristapu Rjabovu interesēja jau bērnībā. Tagad viņš ir e-komercijas IT risinājumu izstrādātāja SIA "IDT Media" (darbojas ar zīmolu "Magebit") līdzīpašnieks un valdes loceklis. 2021. gadā (jaunākie pieejamie dati) uzņēmuma apgrozījums pārsniedza 3,3 miljonus eiro, bet peļņa pēc nodokļiem – 1 miljonu eiro.

Uzņēmums "IDT Media" dibināts 2013. gada aprīlī. Pirms sava biznesa uzsākšanas Kristaps Rjabovs sācis darba gaitas kā programmētājs. Viņš stāsta, ka dažreiz, lai atslēgtos no darba, mēdz uzspēlēt datorspēles. Tieši tādā veidā viņš iepazinās ar Artūru Krūzi, kurš ir otrs "IDT Media" patiesais labuma guvējs.

Viens no sen lolotiem sapņiem ir atvērt uzņēmuma biroju vēl kādā citā valstī, un šobrīd aktīvi tiek izskatītas iespējas.

Ik svētdienu lasītājus iepazīstinām ar uzņēmējdarbībā aktīviem cilvēkiem. Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

IT nozarē darbojos, kopš sevi atceros. Sākotnēji tas bija hobija līmenī, vēlāk jau kopā ar Artūru Krūzi dibinājām SIA "IDT Media", kas plašāk zināma kā e-komercijas informācijas tehnoloģiju risinājumu izstrādātāja "Magebit".

Sākumā bijām vienīgie uzņēmuma darbinieki, bet šobrīd "Magebit" komandu veido vairāk nekā 100 programmētāji un stratēģiskie speciālisti, nodrošinot teju visu, kas nepieciešams interneta veikala īpašniekam: stratēģiju, dizainu, izstrādi, drošības auditus, uzlabojumus, infrastruktūru, SEO, mārketingu u. c.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!