Foto: Publicitātes foto/"Aerodium Technologies"

Ukrainas galvaspilsētā Kijivā 29. aprīlī durvis ver jauns Latvijas uzņēmuma "Aerodium Technologies" vēja tunelis. Uzņēmums norāda, ka tic Ukrainas uzvarai, vēlas atbalstīt valsts ekonomiku un sniegt cilvēkiem jaunas izklaides iespējas.

Vēja tunelis ir daļa no 2022. gadā atklātā T/C "Respublika", kas ar 300 000 m2 lielu tirdzniecības platību ierindojas lielāko Eiropas tirdzniecības centru topa ceturtajā vietā.

Atklāšanas pasākumā savu meistarību demonstrēs lidotāji no Ukrainas, Latvijas, Lielbritānijas un Polijas. Īpaši tiks uzsvērts, ka vēja tunelis ir Latvijā ražots produkts, un tiks akcentēta arī draudzība un sadarbība starp Latvijas un Ukrainas tautām.

Kopējais atklāšanas pasākuma budžets pārsniedz 100 000 eiro.

Biznesa dati:


SIA "Aerodium Technologies"

Reģistrācijas datums: 23.08.2012.

Apgrozījums (2021. gadā (jaunākie pieejamie dati)): 4 600 901 eiro

Peļņa pēc nodokļiem (2021. gadā): 568 408 eiro

Īpašnieki: Ivars Beitāns, Ingus Augstkalns, Uldis Baumanis

Patiesais labuma guvējs: Ivars Beitāns


Avots: "Lursoft"

"Aerodium Technologies" valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns skaidro: "Cilvēki Latvijā bieži vien domā, ka kara dēļ Ukrainā viss ir apstājies, ka izklaides pasākumi šobrīd ir nevietā. Bet tā nav tiesa, jo Ukrainas partneri bija iniciatori šī projekta atvēršanai tieši šobrīd." Tam esot vairāki iemesli. Cilvēki ir noguruši no negācijām, un viņiem ir nepieciešama iespēja atslābināties un izjust arī pozitīvas emocijas. Bērni aug arī kara laikā, un viņu bērnību jāmēģina padarīt laimīgu arī šajos apstākļos. Jebkura komercdarbība ar nodokļiem pilda Ukrainas valsts kasi un tādā veidā palīdz kaldināt uzvaru. Jebkurš uzņēmums, ienākot Ukrainā šajos apstākļos, demonstrē ticību uzvarai un iedrošina arī citus investorus rīkoties līdzīgi.

Kā informē "Aerodium Technologies", jaunais vēja tunelis ir modernākais Eiropā. Tā radīšanā pielietotas patentētas tehnoloģijas, kas padara lidošanu īpaši komfortablu un drošu. Ar 16 metrus augstu lidošanas zonu, no kuras 11 metri ir veidoti no 34 mm bieza, īpaši caurspīdīga stikla, šis vēja tunelis ir piemērots gan iesācējiem, gan profesionāļiem.

Iespaidīgā iekārta atrodas tirdzniecības centra vidū. To ieskauj botāniskais dārzs, iekštelpu atrakciju parks un daudzi restorāni.

Ar vēja tuneļa atvēršanu "Aerodium" turpina aktīvu atbalstu Ukrainai. "Aerodium" Ukrainas franšīze darbosies arī ar labdarības misiju, un visa peļņa no suvenīru tirdzniecības tiks novirzīta Ukrainas bērnu atbalstam, kuri kara rezultātā palikuši bez vecākiem.

"Aerodium" ir Latvijas uzņēmums, kas darbojas izklaides industrijā kopš 2005. gada. Šajā laikā ir īstenoti vairāk nekā 100 projekti 46 valstīs. Šogad "Aerodium" plāno atvērt 8 jaunus vēja tuneļus – Ukrainā, Kuveitā, Saūda Arābijā, Lielbritānijā, ASV, Dienvidkorejā, Ķīnā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!