Foto: Shutterstock

Iepazīšanās lietotne "Tinder" vairākās pasaules valstīs paplašinās savu identitātes verifikācijas programmu, jo mākslīgais intelekts aizvien biežāk var apgrūtināt noteikt, kurš cilvēks ir īsts, turklāt iepazīšanās lietotnēs pieaug noziedzība, raksta "Bloomberg".

Lai šos riskus mazinātu, lietotne nākamo nedēļu un mēnešu laikā ieviesīs šādu sistēmu ASV, Lielbritānijā, Brazīlijā un Meksikā. Kompānija jau ir testējusi šo funkciju Austrālijā un Jaunzēlandē, kur verificēto cilvēku skaits ir palielinājies par 67%, salīdzinot ar tiem, kuri to nedarīja, teikts otrdien izplatītajā uzņēmuma paziņojumā.

Identitātes apstiprināšanai ir nepieciešama derīga autovadītāja apliecība vai pase un paša uzņemts video.

Lietotnes pārstāvis pārbaudīs dzimšanas datumu un to, vai video redzamā seja atbilst personas profila fotoattēliem un ID. Kad lietotājs iesniegs informāciju, apstiprinājuma saņemšana parasti aizņem apmēram 1-2 minūtes. Ja persona aizpildīs ID un fotoattēla verifikāciju, viņa profilā tiks parādīta zila atzīme.

"Tinder" jau gadiem ilgi izstrādā savu ID verifikācijas sistēmu un pirmo reizi to ieviesa Japānā 2019. gadā. Uzņēmums pakāpeniski papildina sarakstu ar jaunām valstīm, taču identifikācijas rīku ieviešana ir niansēta un sarežģīta.

ASV vēstniecība Kolumbijā janvārī brīdināja ceļotājus, ka pēdējā gada laikā ir pieaudzis ziņojumu skaits par noziedzniekiem, kuri izmanto tiešsaistes iepazīšanās lietotnes, lai pievilinātu upurus, kurus viņi pēc tam apreibina un aplaupa. "Tinder" saviem lietotājiem Kolumbijā izplatīja paziņojumu, kurā aicināja ar svešiniekiem tikties publiskās vietās un par plāniem pastāstīt personām, kurām uzticas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!