Foto: DELFI
Veidojoties komercīpašumu tirgum Latvijas galvaspilsētā, kāds tas tagad ir, toni tirdzniecības objektu segmentā sākotnēji noteica skandināvi, šobrīd tajā pirmo vijoli spēlē mūsu reģiona komersanti.

"Delfi Bizness" turpina informēt par nekustamā īpašuma tirgus spēlētājiem, šoreiz pētot, kas sākotnēji ieguldījis tirdzniecības centru industrijā un kas šobrīd ir kļuvuši par lielāko iepirkšanās centru īpašniekiem.

Mainījās kardināli un strauji

Jānorāda, ka ārvalstu investoru un attīstītāju klātbūtne Latvijas nekustamā īpašuma tirgū būtībā ir jau no sākta gala. Ja atskatāmies uz tirdzniecības jomu, deviņdesmito gadu otrajā pusē tobrīd aktīvie uzņēmēji Viesturs Koziols un Ainārs Šlesers kopā ar norvēģu biznesa partneriem sāka attīstīt vairākas tirdzniecības koncepcijas, ar tām saistītus objektus, parādījās pirmais "Rimi" veikals, kā arī nekustamā īpašuma tirgū ieguldīja ASV bāzētais "New Century Holding" (NCH), cita starpā atverot "Basteja pasāžu", krietni vēlāk, pašā iepriekšējās krīzes karstumā, tas pabeidza savu nozīmīgāko objektu tirdzniecības īpašumu sektorā ("Riga Plaza" atvēra 2009. gadā). Šā gadsimta sākumā Latvijā kaimiņvalsts Lietuvas uzņēmēji attīstīja "T-market" ķēdi (tagad "Maxima"), saistītais bizness nolūkoja teritorijas Rīgā, kur varētu tapt arī tirdzniecības centri "Akropole" (tiesa, pirmais iepirkšanās milzis Rīgā parādījās vien 2019. gadā). Latvijas kapitāls ar laiku vairāk ir koncentrējies lielākajās reģionu pilsētās, kā arī noteiktos sektoros, te kā piemēru noteikti ir vērts pieminēt pašmāju uzņēmumu "Depo DIY", kurš turpina veiksmīgi rušināt plaša profila mājas, saimniecības preču nišu arī šobrīd, turklāt – ne tikai Latvijā vien.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!