Foto: Juris Zīģelis

Šogad daudz kas notiek citādi, un arī pandēmijas laikā tik ierastie un tradicionālie amatnieku tirdziņi notiek arvien retāk. Arī Brīvdabas muzeja gadatirgus ar "Luminor" atbalstu ir pārcēlies e-vidē www.egadatirgus.lv, piedāvājot iespēju apskatīt un iegādāties mīļas dāvanas sev un līdzcilvēkiem. Un kad vēl labāk, ja ne šonedēļ – valsts svētku nedēļā – atbalstīt vietējos tirgotājus?

Virtuālajā gadatirgū ir pieejami vairāk nekā 2000 dažādu vietējo amatnieku un mājražotāju izstrādājumi, sākot no pārtikas produktiem un beidzot ar tradicionālām rotaslietām un dažādiem praktiskiem darinājumiem no keramikas, koka, ādas u.c. Kopš atklāšanas augustā e-gadatirgu apmeklējuši jau vairāk nekā 30 tūkstoši cilvēku no Latvijas un ārzemēm.

Praktiskas dāvanas mīļajiem, kolēģiem un sadarbības partneriem

Portālā www.e-gadatirgus.lv jūs varat iegādāties dažādas preces, kas būs noderīgas gan saimniecībā pašiem vai kā dāvanas svētkos. Piemēram, mājsaimniecēm, kurām patīk rosīties virtuvē, noderēs koka dēlītis – praktisks špikeris, kurā ieskatīties, lai pārliecinātos, cik gramu dažādu produktu ir vienā glāzē, ēdamkarotē vai tējkarotē.

Ja esi dabas draugs, novērtēsi daudzreiz lietojamos kosmētikas noņemšanas aplīšus, kas darināti no mīkstas un ekoloģiski audzētas filcētās kokvilnas. Vai, piemēram, bišu vaska drāniņas, kas palīdzēs saglabāt ēdienu svaigu.

Bērniem patiks papīra lelles, kas veidotas kā izzinošs un izglītojošs materiāls par Latvijas novadu etnogrāfiskajiem tautastērpiem. Savukārt mazuļiem e-gadatirgū iespējams pasūtīt arī personalizētas un ar rokām darinātas rotaļlietas – virtenes, dzīvnieciņus, auduma lelles u.c.

Portāla iniciatori aicina arī uzņēmējus sākt domāt par Ziemassvētku dāvanām saviem sadarbības partneriem, tās izvēloties no e-gadatirgus. Piemēram, keramikas kategorijā iespējams iegādāties gatavus vai pasūtīt individuāli dažādus trauku komplektus, pārtikas nodaļā atrodamas Latvijai raksturīgas un unikālas garšas, savukārt tekstila un rotaslietu kategorijās var sameklēt visdažādākās dāvanas katrai gaumei.

Tirgošanās portāls www.egadatirgus.lv darbojas kā e-katalogs, kurā pircēji no Latvijas un citām valstīm var ērti aplūkot piedāvājumu un sazināties ar meistariem, lai iegādātos izvēlētās preces. Projekta atbalsta DPD Latvija, kas palīdz iegādātajiem darinājumiem ātri un droši nonākt pie pircējiem gan Latvijā, gan citviet Eiropā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!