Foto: Publicitātes foto

Lai veicinātu uzņēmējdarbības izaugsmi, "Luminor" sadarbībā ar Eiropas Investīciju Banku (EIB) piedāvā izdevīgus līzinga nosacījumus maziem un vidējiem uzņēmumiem. Tas atvieglo iespēju iegādāties lauksaimniecības, mežsaimniecības un celtniecības tehniku, komerctransportu, ražošanas iekārtas un uzņēmējdarbības veikšanai nepieciešamos transportlīdzekļus.

Maziem un vidējiem uzņēmumiem pieejamā līzinga summa ir, sākot no astoņiem tūkstošiem eiro. Izdevīgāki nosacījumi pieejami gan finanšu, gan operatīvajam līzingam ar divu gadu minimālo līzinga termiņu. Līzinga procentu likmes tiks aprēķinātas individuāli, pielāgojoties konkrētā uzņēmuma situācijai un plānotajam aizņēmuma mērķim. Ar EIB atbalstu "Luminor" klienti var saņemt procentu likmes samazinājumu 0,25% apmērā.

Finansējumam var pieteikties dažādu nozaru Baltijas reģiona mazie un vidējie uzņēmumi, kuros nodarbināti līdz pat 3000 darbinieku. Uz šo atbalstu nevar pretendēt tikai uzņēmumi, kuri pārstāv tādas nozares, kuru darbības rezultātā tiek ierobežotas cilvēku individuālās tiesības uz brīvību vai ir aizliegtas ar likumu, kā arī ieroču un munīciju ražotāji, azarstpēles, ar tabaku saistīti uzņēmumi, spekulācijas ar īpašumiem, finanšu darījumi un patērētāju finansēšana.

EIB atbalstīto finansējumu var izmantot materiālajiem ieguldījumiem uzņēmuma attīstībā: materiālo aktīvu iegādei, renovācijai vai paplašināšanai ar dažiem ierobežojumiem attiecībā uz zemes iegādi, kā arī nemateriālajiem ieguldījumiem uzņēmuma attīstībā, jo īpaši izdevumu, kas saistīti ar pētniecību un attīstību, licenču un programmatūras iegādi, ar paaudžu maiņu saistītajām uzņēmumu pārveides izmaksām, lai aizsargātu saimniecisko darbību (izmaksas nepārsniedz piecus miljonus eiro). Tāpat līdzekļus var novirzīt vidējā un ilgtermiņa apgrozāmā kapitāla vajadzībām, uzņēmuma operatīvai darbībai.

"Sadarbojoties ar EIB, mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam Latvijā un Baltijā esam gatavi sniegt izdevīgākus līzinga finansējuma nosacījumus. Labvēlīgāki līzinga nosacījumi atvieglos iespēju uzņēmējiem iegādāties tik svarīgo tehnisko nodrošinājumu ne tikai savas darbības attīstībai, bet arī nepārtrauktības nodrošināšanai. Tāpat jaunie līzinga nosacījumi palīdzēs mazo un vidējo uzņēmumu izaugsmei," uzsver Raivo Bale, "Luminor Līzings" vadītājs.

Uzzināt vairāk par EIB finansiālā atbalsta programmu līzingam vai pieteikties konsultācijai iespējams "Luminor" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!