Foto: Publicitātes foto

Mežotnes pils nomas izsole, kas notika no 8. marta līdz 20. martam, noslēgusies bez pieteikumiem, ziņo VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ), kura tagad izsludina atkārtotu nomas tiesību izsoli. Interesenti tiek aicināti iesniegt rakstiskus pieteikumus līdz 4. aprīlim.

"Interese par Mežotnes pili ir. Esam saņēmuši potenciālo investoru pieprasījumus nekustamā īpašuma apskates vizītēm, tomēr līdz šim neviens nav veicis tālākas darbības vai iesniedzis oficiālus pieteikumus," skaidro uzņēmuma Nekustamā īpašuma iznomāšanas un pārdošanas pārvaldes direktore Anita Feldmane.

Nomas tiesību izsoles sākuma maksa ir 1441,42 eiro mēnesī, un papildus maksājumi ietver apsaimniekošanu, nekustamā īpašuma nodokli, apdrošināšanu un zemes nomu. Līguma darbības termiņš plānots uz 30 gadiem, un nomas tiesību izsoles nodrošinājuma nauda ir 10 tūkstoši eiro.

Mežotnes pils komplekss ietver plašu teritoriju, tostarp pili, administratīvo ēku, sporta zāli un citus teritorijas elementus. Nomniekam būs pienākums saglabāt tajā esošo kustamo mantu, ieskaitot interjera priekšmetus un mēbeles.

Nomas tiesību izsoles rezultāti tiks paziņoti VNĪ interneta vietnē. Uzvarētājam jāiesniedz klienta identifikācijas anketa un dokumenti, kas apliecina naudas līdzekļu izcelsmi, ne vēlāk kā 14 dienu laikā no rezultātu publicēšanas dienas.

VNĪ nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību 419 ēku un būvju īpašumiem, kuros ietilpst 1049 ēkas 0,98 miljonu m2 platībā, kā arī zeme zem ēkām 585 ha platībā, un 3 385 zemes īpašumam ar kopējo platību 937 ha. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!