Foto: Publicitātes attēli

Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītāji "Invego" un "Reterra" Rīgā, Grostonas ielā šogad sāks augstvērtīgu mājokļu projekta "Skanstes rezidences" būvniecību; kompleksā paredzēti 67 dzīvokļi, ziņo uzņēmumi.

Mājas ir plānots kaimiņos "Arēna Rīga" un Olimpiskajam sporta centram – Grostonas ielā 9. Ēku būvniecību plānots sākt šā gada otrajā ceturksnī, bet pabeigt līdz 2025. gada beigām. Pašlaik aktīvi tiek meklēts piemērotākais un spēcīgs būvniecības partneris Latvijā. Kopējais investīciju apjomu attīstītāji pašlaik nenosauc.

Projekti īstenotāji ziņo, ka ir sākusies dzīvokļu rezervācija šajā projektā. Tie būs platībā no 32 līdz 130 kvadrātmetriem. Dzīvokļu cenas tiek solīts publiskot tuvākajā laikā.

Jau iepriekš "Invego" un "Reterra" kopā sadarbojušies, attīstot projektu Rīgā, šobrīd top abu īstenotā "Parka kvartāla" otrās kārta.

Skanstes rajons strauji attīstās, kļūstot arvien mūsdienīgāks un dinamiskāks, pauž "Invego" izpilddirektors Kristjans-Tūrs Vahi (Kristjan-Thor Vähi), piebilstot, ka iecerētais projekts izcelsies ar arhitektūru un ilgtspējīgiem risinājumiem.

Dzīvojamo māju kompleksu veidos divas astoņu stāvu ēkas, kuras savienos kopīgs vestibils un liela pazemes autostāvvieta.

Pēc attīstītāja domām, projekta sadalīšana divās ēkās būs viena no galvenajām arhitektu vīzijas stiprajām pusēm, jo tā dzīvokļos būs vairāk dabiskās gaismas un skatu.

Paredzēts, ka katram dzīvoklim būs atsevišķa ventilācijas un dzesēšanas sistēma, kā arī apsildāmās grīdas. Ēkās būs nodrošināts pieslēgums centralizētajai siltumapgādei, un tiks izbūvēti enerģijas pāļi, kas palielinās ēku energoefektivitāti. "Skanstes rezidences" tiek pozicionēts kā "premium" klases projekts, kas nodrošinās mūsdienīgus tehnoloģiskos risinājumus, un tas atbildīs A energoefektivitātes klasei.

"Invego" pēdējos gados Tallinā un tās apkārtnē uzcēlis mājas vairāk nekā 1200 ģimenēm, kā arī 20 tūkstošus kvadrātmetru plašas komerctelpas. Daži no "Invego" pēdējo gadu lielākajiem projektiem ir nesen pabeigtais "Tiskreoja" rajons, kā arī "Luccaranna" un "Uus-Järveküla" dzīvojamie kvartāli, kas šobrīd tiek būvēti.

Savukārt "Reterra" koncentrējas uz dzīvojamo un komerciālo projektu īstenošanu Tallinā, Tartu un Rīgā. "Reterra" jau ir realizējuši 650 mājokļus. Uzņēmums pārvalda arī biznesa telpas 70 tūkstošus kvadrātmetru platībā, apkalpojot tādus uzņēmumus kā "Telia", "Pipedrive", "Selver", "Coop" un "Leonhard Weiss".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!