Foto: LETA

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) prototipēšanas darbnīcas "Riga Makerspace" būvdarbos līdz vasaras vidum plānots sasniegt jaunbūves augstāko jumta punktu, informēja VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Patlaban prototipēšanas darbnīcu "Riga Makerspace" teritorijā aktīvi norisinās demontāžas darbi agrākajā Rīgas Vieglās rūpniecības tehnikuma ēkā, kā arī jaunbūves izbūves darbi. Projekts noslēgsies 2024.gada sākumā.

Atbilstoši arhitektu biroja "Krasts" vīzijai projekta laikā tiks atjaunota Rīgas sabiedriskā telpa 1500 kvadrātmetru platībā un uzceltas un atjaunotas publiskās ēkas 3600 kvadrātmetru apjomā. Būvdarbus, revitalizācijas un energoefektivitātes darbus īsteno pilnsabiedrība "P un S Būvniecība".

Kopējās būvdarbu izmaksas ir 9,4 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Prototipēšanas darbnīcas "Riga Makerspace" attīstības projekta īstenošanai Kultūras ministrija piesaistījusi finansējumu no Eiropas Savienības fondu darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība," kā arī valsts budžeta līdzekļus, tostarp Covid-19 finansējums ekonomikas sildīšanai caur ieguldījumiem būvniecībā.

Pilnsabiedrības "P un S būvniecība" dalībnieki ir SIA "Spyke", kuras vienīgais īpašnieks ir Jānis Zvīnis, un "Pro Dev", kuras patiesie labuma guvēji ir Māris Stakens un Juris Spīķis, liecina "Firmas.lv" informācija.

VNĪ dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!