Foto: Publicitātes foto
Lietuvas daudznozaru uzņēmumu grupas SBA ("SBA grupė") investīciju pārvaldības kompānijas "Capitalica Asset Management", kas attīsta biroju kompleksu "Verde", fonds "Capitalica Green Logistics Fund" ir iegādājies loģistikas centru Ulbrokas ielā, Dreiliņos, "Delfi Bizness" informēja fonda pārstāvji.

Šī ir otrā "Capitalica Green Logistics Fund" investīcija Latvijā. Jaunais komerciālais nekustamā īpašuma objekts papildina fonda portfeli, kas šobrīd iekļauj piecus loģistikas kompleksus — trīs Igaunijā un divus Latvijā.

"Šis darījums nostiprina mūsu pozīcijas Baltijas valstu loģistikas tirgū. Tā kā Rīgā ir ierobežots zemes gabalu piedāvājums, tas vēl vairāk palielinās fonda portfeļa vērtību. Esam pārliecināti, ka jauniegādātais īpašums nesīs pievilcīgu atdevi arī mūsu investoriem," komentē "Capitalica Green Logistics Fund" pārvaldnieks Mindaugs Ļaudansks.

Ēkas kopējā nomājamā platība ir 5647 kvadrātmetri. Šis pirkums palielinās kopējo fonda pārvaldīto noliktavu un loģistikas platību līdz 32 880 kvadrātmetriem.

Jauniegādātais objekts ir pilnībā iznomāts diviem nomniekiem — "LIC Gotus", kas ir viens no vadošajiem DIY tipa vairumtirdzniecības uzņēmumiem Baltijas valstīs, un "Grifs AG" — apsardzes uzņēmums, kas apkalpo visas Baltijas valstis.

Darījuma juridiskajos un nodokļu jautājumos pircēju konsultēja uzņēmumi "Walless" un "Grant Thornton", bet pārdevēju - "Kivi Real Estate". Vides aizsardzības un tehniskajos jautājumos konsultācijas sniedza uzņēmums "Statybos procesų valdymas", bet "Colliers" administrēs ēkas uzraudzību pēc darījuma pabeigšanas.

"Capitalica Asset Management" ir Lietuvas centrālās bankas licencēts un uzraudzīts investīciju pārvaldības uzņēmums, kas pārvalda investīciju fondus, kas investē komerciālā nekustamajā īpašumā Baltijas valstīs. "Capitalica Asset Management" pārvaldītajam fondam "Capitalica Baltic Real Estate Fund I" pieder biroju komplekss "Verde" Rīgā, darījumu centrs "Žalgirio 135" Viļņā, darījumu centrs "Kauno Dokas" Kauņā un tirdzniecības centrs "Luizė" Klaipēdā.

"Capitalica Asset Management" akciju kontrolpaketi (70%) pārvalda viena no Lietuvas lielākajām uzņēmumu grupām "SBA grupė", vēl 30% - "Capitalica Asset Management" ģenerāldirektora Andrjus Baršta uzņēmums "Fox Holdings".

SBA ir viena no lielākajām lietuviešu kapitāla uzņēmumu grupām. Tajā ietilpst vairāk nekā 30 uzņēmumu, kas darbojas nekustamā īpašuma, mēbeļu ražošanas, tekstila ražošanas un investīciju pārvaldības jomā. Grupas uzņēmumos strādā apmēram 4000 darbinieku. Grupas konsolidētais apgrozījums 2021.gadā sasniedza 404,6 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!