Foto: F64

Šā gada pirmajā ceturksnī SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) sasniedzis vēsturiski labākos rezultātus klientu dzīvojamo ēku remontdarbu jomā, kāpinot klientu īpašuma remontdarbu apjomu, vēsta uzņēmums.

2023. gada pirmajā ceturksnī remontdarbi veikti par 4,8 miljoniem eiro, kas ir nepilnas 3 reizes vairāk nekā 2022. gadā un 2 reizes vairāk nekā 2021. gadā. Laika posmā no 2018. gada līdz 2020. gadam remontdarbu apjoms pirmajā ceturksnī svārstījās no 1,7 līdz 2,3 miljoniem eiro.

Lielākais apjoms darbu veikts ēku siltumapgādes sistēmu elementu, ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu elementu, kā arī veicot darbus ēku koplietošanas elektroapgādes sistēmu nomaiņai. Nākamajos ceturkšņos pieaugs jumtu remontdarbu apjoms, būtiski palielināsies ēku ārējo konstrukciju remontdarbi, darbi ēku piegulošo teritoriju labiekārtošanā. Plānotie uzdevumi atrodami ēkas uzturēšanas darbu plānā 2023. gadam, kas no oktobra vidus visiem RNP klientiem ir pieejams e-pakalpojumu vortālā.

"Uzņēmumā tiek pilnveidota darba organizācija, kas ir būtiskākais faktors, lai remontdarbi notiktu paredzētajos termiņos. Ir noslēgti vajadzīgie līgumi, gan materiālu iepirkšanai, gan piesaistīti uzņēmumi darbu veikšanai un plānojam palielināt šo līgumu apjomus arī turpmāk. Iepriekšējos gados veiktais darbu apjoms nav bijis pietiekams. Vairumam mūsu klientu ēku tie ir vitāli nepieciešami. Šobrīd prognozējam, ka pozitīvo tendenci spēsim uzturēt visa gada griezumā, turpinot uzlabot klientu īpašumu tehnisko stāvokli," sola RNP valdes loceklis Bernhards Maļinovskis.

Dzīvokļu īpašnieki tiek aicināti izvērtēt iespēju veikt sava īpašuma kompleksu renovāciju, ar attīstības finanšu institūcijas "Altum" programmu, piesaistot ES Atveseļošanās fonda līdzfinansējumu. Šobrīd kompleksās renovācijas darbi turpinās 36 RNP klientu daudzdzīvokļu mājās, kas piedalās daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes programmā 2016.-2023. gadam, kas noslēgsies šā gada 1. oktobrī.

RNP valdes locekle Laila Keisele atgādina, ka iesaistīšanas ēku kompleksās atjaunošanas projektā ir iespēja uzreiz veikt pilnu ēkas renovāciju, kas ļauj būtiski uzlabot komfortu savā īpašumā un samazināt izmaksas par apkuri, kā arī saņemt 90% atlaidi nekustamā īpašuma nodoklim. "Ņemot vērā, ka ALTUM jaunā atbalsta programma paredz segt līdz pat 49% no kopējām energoefektivitātes projekta attiecināmām izmaksām bez pievienotās vērtības nodokļa, aicinu mūsu klientus neatlikt lēmuma pieņemšanu, jo programmas kopējais apjoms ir ierobežot," viņa mudina.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ir viens no lielākajiem namu apsaimniekošanas uzņēmumiem Ziemeļeiropā. Tā pārvaldīšanā ir vairāk nekā 3800 dzīvojamās mājas/būves ar kopējo platību vairāk nekā 7,5 milj. m2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!