Foto: Publicitātes attēli

Nekustamo īpašumu attīstītājs un pārvaldītājs "Marno J" Jelgavas tirdzniecības centra "Pilsētas Pasāža" pārbūvē ieguldīs vairākus miljonus eiro un plāno uzlabot energoefektivitāti aptuveni par 30%, informēja uzņēmuma tirdzniecības centru vadītāja Jūlija Jaunzeme.

Būvdarbi jau ir sākušies, un tos ir plānots noslēgt šā gada nogalē. Visaptverošu pārbūvi piedzīvos gan centra fasāde, gan iekštelpas, būtisks akcents likts uz energoefektivitāti un pakalpojumiem.

""Pilsētas Pasāža" jau teju 20 gadus ir lielākais šāda veida tirdzniecības centrs Zemgales novadā. Pārbūvi bijām iecerējuši jau kādu laiku, taču to aizkavēja Covid-19 pandēmija un karš Ukrainā, un tagad mērķtiecīgi ejam uz to, lai šā gada beigās visus darbus pabeigtu un atvestu uz Jelgavu jaunus nomniekus un pakalpojumus," skaidroja Jaunzeme.

Pārbūves laikā pilnībā tiks atjaunoti un remontēti visi pieci ēkas stāvi, tostarp apakšzemes stāvvieta, kurā tiks mainīta un uzlabota satiksmes organizācija.

"Būtiski paplašināsies sporta preču veikals "Sportland" un sadzīves elektronikas veikals "RD Electronics", būs arī jauni un starptautiski pazīstami nomnieki. 3. stāvā būs izklaides zona, kur būs gan bērnu rotaļu un ballīšu zonas, gan Zemgales novadā pirmā "VR Gaming" izklaides zona jauniešiem un pieaugušajiem. 4. stāvs būs atvēlēts sportam un veselībai," pastāstīja Jaunzeme.

Pēc "Marno J" pārstāves skaidrotā, nākamajos septiņos mēnešos pilnībā tiks pārbūvētas visas trīs centra ieejas. Automātiskās durvis tiks aizstātas ar virpuļdurvīm, jo ziemā tās samazina aukstā gaisa un vasarā – karstā gaisa ieplūšanu telpās. Būtiski tiks uzlabota gaisa apmaiņas sistēma, esošais apgaismojums tiks aizstāts ar LED apgaismojumu.

"Īstenojot šo projektu, domājam ne tikai par pircējiem, bet arī par mūsu nomniekiem, jo esam paredzējuši uzlabojumus, lai samazinātu komunālos maksājumus par 30 procentiem," piebilda Jaunzeme.

Biznesa dati:


SIA "Marno J"

Reģistrācijas datums: 29.01.2001.

Juridiskā adrese: Rīga, Lomonosova iela 6

Darbības veidi: Sava nekustama īpašuma pirkšana un pārdošana; Sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana

Apgrozījums (2021. gadā (jaunākie pieejamie dati)): 7 038 818 eiro

Peļņa pēc nodokļiem (2021. gadā (jaunākie pieejamie dati)): 2 340 208 eiro

Īpašnieki: LLC MARNOE Elite Real Estate (Armēnija), Jeļena Sagateljana

Patiesā labuma guvēja: Jeļena Sagateljana


Avots: "Lursoft"

Būvdarbus īstenos uzņēmums "FIO būve".

Pārbūves laikā prioritāte ir drošība, tāpēc apmeklētājiem jārēķinās ar norobežojumiem gan ārpus tirdzniecības telpām, gan tajās – jāseko līdzi aktuālajām norādēm. Tās var mainīties, jo darbi notiks pakāpeniski pa stāviem. Tirdzniecības centrs būs pircējiem pieejams, jo tajā atrodas vairāku pakalpojumu sniedzēju vienīgie klientu apkalpošanas centri visā novadā.

Paredzams, ka līdz ar jaunajiem nomniekiem tirdzniecības centrā varētu būt apmēram 50 jaunas darba vietas.

Līdztekus tirdzniecības centra pārbūvei savas telpas modernizēs arī mazumtirgotājs "Maxima".

Tirdzniecības centrs "Pilsētas Pasāža" durvis vēra 2006. gada martā. Celtne veidota kā pilsēta ar gājēju ielu, soliņiem un laternām, kas atsauc atmiņā veco Jelgavu.

SIA "Marno J" dibināta 2001. gadā. Uzņēmuma pamatdarbība ir nekustamo īpašumu projektu attīstīšana un sava nekustamā īpašuma pārvaldīšana. Uzņēmums pārvalda t/c "ZOOM" Rīgā, t/c "Pilsētas Pasāža" Jelgavā un t/c "Sēlija" Jēkabpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!