Foto: Publicitātes foto/"Mūkusalas Biznesa Centrs"

Pēc vairāk nekā divus gadus ilga būvniecības procesa ekspluatācijā nodota A klases biroju ēka "Zeiss Biroji", informē projekta attīstītājs "Mūkusalas Biznesa Centrs".

Jaunā ēka atrodas Dēļu ielā 2, un par tās arhitektūras iedvesmas avotu kalpojusi kādreizējā "Carl Zeiss" optikas fabrika, kas reiz atradusies šajā pašā vietā.

"Zeiss Biroju" projekta īstenošanā investēti aptuveni deviņi miljoni eiro.

Ēkas kopējā platība ir 5600 kvadrātmetri, un tā ir sertificēta atbilstoši BREEAM Excellent ilgtspējas sertifikāta prasībām, projektā iekļaujot A klases energoefektīvas gaisa dzesēšanas, ventilācijas un apkures sistēmas un ilgtspējīgus un dabai draudzīgus apdares materiālus.

"Zeiss Biroju" ēkas oficiālā atklāšana ir plānota šoruden. Pirms nomnieku uzņemšanas ir atlicis veikt iekšējos apdares darbus.

Projekta celtniecības darbus veic būvkompānija SIA "Velve", ar kuru līgums par "Zeiss Biroju" būvniecību parakstīts 2021. gada sākumā.

2021. gada beigās Mūkusalas ielas apkaime apvienojusies zem vienota zīmola – "Mūku sala", kurā ietilpst arī "Mūkusalas Biznesa Centrs" un tā īstenotie projekti, starp kuriem ir arī "Zeiss biroji".

"Mūku Salas" teritorijā pašlaik tiek īstenoti vairāki citi vērienīgi projekti.

Šopavasar uzsākta Rīgas domes finansētā gājēju tiltiņa būvniecība. Mērķis ir nodrošināt savienojumu starp Mūkusalas un Jelgavas ielām, padarot apkārtni pieejamāku gājējiem un velobraucējiem. Savukārt vasaras beigās sākta daudzstāvu autostāvvietas būvniecība. Topošā autostāvvieta atradīsies Dēļu ielā 6 un tajā paredzētas stāvvietas 371 automašīnai.

"Mūkusalas Biznesa Centra" teritorijā atrodas "Tele2", "Bolt", "Delfi", "Cognizant", "Civinity" un citu uzņēmumu biroji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!