Foto: Publicitātes attēli
Biznesa kompleksa "Novira Plaza" būvniecības darbiem tuvojoties noslēgumam, paplašinās tā nomnieku loks, tostarp telpas 1500 kvadrātmetru platībā ēkas trešajā stāvā aizņems banku maksājumu uzņēmums "GoCardless". Plānots, ka elastīgā darba režīmā šajā birojā strādās 200-300 cilvēku.

"GoCardless" viceprezidente personālvadības operacionālo un atlīdzību jautājumos Dora Kokura (Dora Kocur) norāda, ka uzņēmuma Ilgtermiņa mērķis ir padarīt Rīgas biroju par otro nozīmīgāko kompānijas darbībā. Tā kā Rīgas birojam ir stratēģiska nozīme, uzņēmums pievērsis lielu uzmanību biroja telpu izvēlei. Par labu "Novira Plaza" tā kritusi vairāku iemeslu dēļ: no atrašanās vietas pilsētas centrā un LEED standartiem līdz pārdomātajam biroja plānojumam, kas piemērots hibrīda darba modelim, skaidro uzņēmuma pārstāve.

"GoCardless" ir globāls banku maksājumu uzņēmums. Katru gadu "GoCardless" apstrādā maksājumus vairāk nekā 35 miljardu ASV dolāru apmērā vairāk nekā 30 valstīs. "Delfi Bizness" jau vēstīja, ka tas iegādājies Latvijas uzņēmumu "Nordigen". Pašlaik kompānijas galvenais birojs atrodas Lielbritānijā, citi biroji ir izvietoti Austrālijā, Francijā, Latvijā un ASV.

"Novira Plaza" ir mūsdienīgs A klases biznesa centrs, kas top pašā Rīgas centrā. Ēkai būs vairākas apzaļumotas zonas un attīstīta infrastruktūra, kas piemērota gan gājējiem, gan riteņbraucējiem un autovadītājiem. Projekta attīstītāju mērķis ir iegūt LEED platīna sertifikātu ēkas pirmajos darbības gados. "Novira Plaza" būvniecības darbus ir plānots pabeigt šoruden. "Novira Plaza" attīstītāji ir "Evernord Asset Management", licencēta aktīvu pārvaldīšanas sabiedrība, kas šobrīd pārvalda trīs slēgtus ieguldījumu fondus un darbojas visās trīs Baltijas valstīs, un "Novira Capital", viens no vadošajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Igaunijā.

Jau vēstīts, ka uz jauno biznesa centru "Novira Plaza" plāno pārcelties pārtikas un citu preču ātrās piegādes uzņēmums SIA "Wolt Latvija". Tāpat ir parakstīti nomas līgumi ar "PricewaterhouseCoopers" (PwC), "Zalaris".

Iepriekš lēsts, ka "Novira Plaza" attīstībā tiks ieguldīti 55 miljoni eiro; ēkas arhitekti ir Dace Putniņa un Andris Kalinka no arhitektu biroja "BB studija", savukārt interjera dizaina izstrādei ir izvēlēts igauņu arhitekts Mēlis Press (Meelis Press).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!