Foto: F64

2024. gada janvārī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās konstatētas izmaiņas – mēneša laikā sērijveida dzīvokļu vidējā cena samazinājās par 0,3%, noslīdot līdz 848 EUR/m². 2023. gada laikā dzīvokļu cenas kopumā samazinājās par 7%, liecina "Arco Real Estate" dati.

2024. gada sākumā turpinājās sērijveida dzīvokļu cenu lejupslīde. Lielākajā daļā Rīgas mikrorajonu tika novērotas negatīvas cenu svārstības. Vairākos mikrorajonos janvārī cenas saglabājās stabilas.

Piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos gada nogalē strauji samazinājās, bet janvārī tas atkal piedzīvoja strauju pieaugumu (+22%). Piedāvājuma līmenis janvārī bija augstāks nekā pērn šajā periodā – šī gada pirmajā mēnesī tas pārsniedza 1600 vienību atzīmi. Tādējādi Rīgas lielākajos mikrorajonos piedāvājuma līmenis bija par 6% augstāks nekā pirms gada.

Visos Rīgas lielākajos mikrorajonos kopš 2023. gada sākuma dzīvokļu cenas ir pazeminājušās. Lielākais cenu samazinājums kopš pagājušā gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Zolitūdē (-11 %). Citos lielākajos Rīgas mikrorajonos cenas 2023. gada laikā pazeminājušās 3-9 % robežās.

Janvārī sērijveida dzīvokļu vidējā cena noslīdēja līdz 848 EUR/m². Cenas bija vidēji par 48% zemākas nekā 2007. gada 1. jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi – 1620 EUR/m².

Janvārī dzīvokļu cenās tika konstatētas izmaiņas. Viena kvadrātmetra vidējā cena samazinājās vienistabas (-0,1%), divistabu (-0,2%), trīsistabu (-0,4%) un četristabu (-0,4%) dzīvokļiem.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, janvārī dzīvokļu piedāvājums Rīgā palielinājies par 24%. Piedāvājumu skaits "Arco Real Estate" analizētajos Rīgas lielākajos mikrorajonos palielinājās par 22%.

Salīdzinot ar 2023. gada janvāri, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija lielāks: kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija lielāks par 13%, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija par 6% lielāks nekā pirms gada.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits janvārī bija Purvciemā, savukārt vismazākais – Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī gandrīz visos Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits palielinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits palielinājās Pļavniekos (+50%). Tajā pašā laikā Imantā un Zolitūdē janvārī dzīvokļu piedāvājums saglabājās bez jebkādām izmaiņām.

Janvārī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās notika izmaiņas. Rīgas lielākajos mikrorajonos lielākoties tika novērotas negatīvas cenu svārstības. Būtiskākais cenu samazinājums novērots Zolitūdē, Ķengaragā un Vecmīlgrāvī, kur cenas mēneša laikā samazinājās par 0,7%. Janvārī cenu izmaiņas netika novērotas vairākos Pārdaugavas mikrorajonos – Āgenskalnā, Iļģuciemā un Imantā.

Salīdzinot ar 2023. gada sākumu, janvārī sērijveida dzīvokļu cenas bija zemākas par 7%. Savukārt, salīdzinot ar 2022. gada sākumu, cenas bija zemākas par 6%.







Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!