Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ceturtdien, 18. aprīlī, Briselē Eiropadomes sanāksmē lemts arvien vairāk ierobežot agresorgalstu – Krievijas un Baltkrievijas – lauksaimniecības un pārtikas produktu nevēlamo importu Eiropas Savienībā (ES), portāls "Delfi" uzzināja Zemkopības ministrijā (ZM).

Provizoriski arvien vairāk Krievijas un Baltkrievijas produktu tiks aplikti ar ievērojami lielākiem importa tarifiem.

Otrs būtiskais Eiropadomes lēmums paredz Eiropas Komisijai (EK) izvērtēt un piedāvāt risinājumus paaugstināt de minimis slieksni, kas esošajā ekonomiskajā situācijā lauksaimniecībā nosaka pārāk zemus un ierobežojošus limitus valsts atbalsta saņemšanai, lemts Eiropadomes sanāksmē Briselē.

Kā klāsta ZM, šis ir ļoti būtisks lēmums lauksaimniecības ekonomiskās aktivitātes veicināšanai. Par šādu soli iestājās tikai dažas dalībvalstis, tomēr Latvijas interese ir saklausīta un iekļauta kopējā dalībvalstu vadītāju secinājumu tekstā.

Abu šo lēmumu pieņemšanā ieguldīts profesionāls un sekmīgs valsts interešu pārstāvēšanas darbs, kas apliecina Latvijas lomu un spēju ietekmēt ES lēmumus 20 gadus, kopš Latvija ir ES dalībvalsts, uzsver ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!