Foto: Shutterstock

Eiropas Komisijas (EK) paspārnē izveidots Mākslīgā intelekta (MI) birojs, kura mērķis ir nodrošināt MI turpmāku izstrādi, ieviešanu un izmantošanu tādā veidā, kas veicina sociālos un ekonomiskos ieguvumus un inovāciju, vienlaikus mazinot riskus, "Delfi" uzzināja EK.

Birojs arī strādās pie tā, lai veicinātu pētniecību un inovāciju uzticama mākslīgā intelekta jomā un pozicionētu ES kā līderi starptautiskās diskusijās.

MI birojs nodarbinās vairāk nekā 140 darbinieku. To vidū būs tehnoloģiju speciālisti, administratīvie asistenti, juristi, politikas speciālisti un ekonomisti.

Birojs nodrošinās MI akta saskaņotu īstenošanu. Sadarbībā ar MI izstrādātājiem, zinātnieku aprindām un citām ieinteresētajām personām MI birojs koordinēs mūsdienīgu kodeksu izstrādi, veiks vispārējas nozīmes MI modeļu testēšanu un izvērtēšanu, pieprasīs informāciju, kā arī vajadzības gadījumā piemēros sankcijas.

Lai nodrošinātu uz informāciju balstītu lēmumu pieņemšanu, MI birojs sadarbosies ar dalībvalstīm un plašāku ekspertu kopienu, izmantojot īpašus forumus un ekspertu grupas.

MI birojs veicinās inovatīvu ES ekosistēmu uzticamam mākslīgajam intelektam, sniedzot konsultācijas par paraugpraksi un atbalstu testēšanai reālos apstākļos. Tā atbalstīs pētniecības un inovācijas darbības mākslīgā intelekta un robotikas jomā un īstenos tādas iniciatīvas kā GenAI4EU, lai nodrošinātu, ka MI vispārējas nozīmes modeļi, kas izstrādāti Eiropā un apmācīti, izmantojot ES superdatorus, tiek pilnveidoti un integrēti jaunos lietojumos visā ekonomikā, stimulējot investīcijas.

Visbeidzot, MI birojs nodrošinās stratēģisku, saskaņotu un efektīvu Eiropas pieeju MI jomā starptautiskā līmenī, kļūstot par globālu atsauces punktu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!