Foto: Publicitātes foto
7. janvārī stājusies spēkā jaunā Kiberdrošības regula, ar ko nosaka pasākumus nolūkā panākt vienādi augsta līmeņa kiberdrošību Eiropas Savienības (ES) iestādēs, struktūrās, birojos un aģentūrās, "Delfi" informēja Eiropas Komisijā.

Regula nosaka pasākumus iekšējās kiberdrošības riska pārvaldības un kontroles sistēmas izveidei katrai ES vienībai un izveido jaunu Iestāžu kiberdrošības padomi (IICB), lai uzraudzītu un atbalstītu tās īstenošanu ES vienībās.

Tiek uzsvērts, ka tas ES iestādēm, struktūrām, birojiem un aģentūrām nodrošinās paplašinātas pilnvaras datorapdraudējumu reaģēšanas vienībai kā draudu izlūkošanas, informācijas apmaiņas un incidentu reaģēšanas koordinācijas centram, centrālai padomdevējai struktūrai un pakalpojumu sniedzējam.

Saskaņā ar savām pilnvarām CERT-EU tiek pārdēvēta par Savienības iestāžu, struktūru, biroju un aģentūru kiberdrošības dienestu, taču tā saglabā īso nosaukumu "CERT-EU".

Ievērojot regulā noteikto grafiku, ES iestādēm tagad jāizveido iekšējos kiberdrošības pārvaldības procesus un pakāpeniski jāievieš konkrēti kiberdrošības riska pārvaldības pasākumi.

ES Budžeta un administrācijas komisārs Johanness Hāns uzsvēris: "Tā kā kiberdraudi kļūst arvien izplatītāki un kiberuzbrukumu veicēji kļūst sarežģītāki, ir ārkārtīgi svarīgi panākt vienādi augsta līmeņa kiberdrošību visās Savienības vienībās, lai nodrošinātu atvērtu, efektīvu, drošu un noturīgu ES publisko pārvaldi. Tagad es aicinu likumdevējus ātri iesaistīties sarunās par paralēlo Informācijas drošības regulu".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!