Foto: Gatis Orlickis
Rīgā norisinājās vērienīga starptautiskā konference "Desmit gadi kopā ar eiro".

Konferenci rīkoja Eiropas Komisija sadarbībā ar Latvijas Banku. Tā iecerēta kā platforma, lai turpinātu diskusiju par eirozonas tālāko attīstību, un pulcēs augsta līmeņa politikas veidotājus, ekspertus un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjus, kuriem bijusi būtiska loma eiro ieviešanā un eirozonas attīstībā gan Latvijā, gan visā Eiropas Savienībā.


Konferences darbs noritēja trīs paneļdiskusijās. Uzrunu un paneļdiskusiju mērķis ir apkopot pieredzes ceļā gūtos secinājumus un piedāvāt uz nākotni vērstas idejas mūsu ekonomiskās un monetārās savienības pilnveidošanai.

Pirmās paneļdiskusijas dalībnieki diskutēja par eiro starptautiskās nozīmes un digitālās dimensijas stiprināšanu strauji mainīgajā pasaulē. Diskusijās piedalījās: Dombrovskis, Itālijas Bankas prezidents Fabio Paneta, DIGITALEUROPE ģenerāldirektore Sesīlija Bonfelde - Dāla un Valdis Bergs, Mobilly valdes priekšsēdētājs. Diskusiju moderēs Igaunijas ekonomikas un sakaru ministrijas valsts sekretāra vietnieks digitālās pārkārtošanās jautājumos, valsts pārvaldes IT vadītājs Lūkass Ilvess.

Otrās paneļdiskusijas tēma ir "Eirozona jaunā ģeopolitiskā situācijā". Diskusijās piedalījās: Eiropas Komisijas ģenerālsekretāre Ilze Juhansone, Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, Horvātijas Valsts bankas prezidents Boriss Vujčičs un Deutsche Bundesbank valdes loceklis Burkhards Balcs. Diskusiju moderēs televīzijas kanāla Bloomberg korespondente Eiropā Marija Tadeo.

Trešajā paneļdiskusijā "Atziņas pēc eiro ieviešanas Baltijas valstīs. Kura valsts būs nākamā?" piedalījās: Bulgārijas Nacionālās bankas vadītājs Dimitars Radevs, Latvijas finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), Lietuvas finanšu ministre Gintare Skaiste un Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre. Diskusiju moderē žurnālists, Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors Edijs Bošs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!