Foto: stock.xchng
Izmantojot Atveseļošanas fonda investīcijas, modernizēs un digitalizēs vietējos medijus, kā arī organizēs mediju darbinieku apmācības. Tādējādi ceļot Latvijas mediju nozares konkurētspēju, nodrošinot ilgtspēju un stiprinot noturību pret dezinformāciju. To paredz valdības šonedēļ atbalstītie Ministru kabineta noteikumi (MK).

Kā portālu "Delfi" informēja Kultūras ministrijā, ar Atveseļošanas fonda investīcijām pirmās programmas ietvaros plānots atbalsts komercmediju uzņēmumu tehnoloģisko risinājumu attīstībai. Piemēram, drukāto mediju digitalizācijai.

Programmā pieejamais finansējums ir 3,7 miljoni eiro. Uz to pretendenti varēs pieteikties Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) izsludinātajos atklātu projektu konkursos.

Otrās programmas ietvaros tiks finansēta mediju kompetenču centra darbība, lai apmācību kursos attīstītu mediju nozares speciālistu digitālās prasmes un medijpratību. Atbalsts paredzēts augsta līmeņa digitālo prasmju apguvei, mediju uzņēmumu biznesu modeļu uzlabošanai, procesu efektivizēšanai un izmaksu samazināšanai, informācijas un komunikācijas tehnoloģijām un to risinājumiem, mācību procesa īstenošanai, kā arī jaunu digitālo produktu izstrādei.

Ņemot vērā, ka turpmākos gados būtiski stiprināsim sabiedriskos medijus, Atveseļošanās fonda investīcijas dos unikālu izdevību komercmedijiem Latvijā veikt būtisku izrāvienu un uzlabot konkurētspēju,
kultūras ministre Agnese Logina (P)

Šajā programmā pieejamais Atveseļošanas fonda finansējums ir divi miljoni eiro, uz kuru pretendenti varēs pieteikties CFLA izsludinātajos atklātu projektu konkursos.

"Ņemot vērā, ka turpmākos gados būtiski stiprināsim sabiedriskos medijus, Atveseļošanās fonda investīcijas dos unikālu izdevību komercmedijiem Latvijā veikt būtisku izrāvienu un uzlabot konkurētspēju. Īpaši svarīgi tas ir laikā, kad arvien klātesošākas un populārākās kļūst globālās digitālās mediju platformas. Tāpēc šis ir stāsts ne tikai par medijiem, auditorijām, saturu un platformām, bet arī mūsu latviešu valodas un vietējās kultūrtelpas stiprināšanu," norādījusi kultūras ministre Agnese Logina (P).

Abu programmu atbalsta pasākumus plānots īstenot līdz 2026. gada 30. jūnijam.

Īstenojot abas mediju atbalsta programmas, līdz 2026. gada vidum paredzēts izveidot ne mazāk kā trīs jaunas digitālās platformas vai digitālos risinājumus. Mediju kompetenču centrā plānots paaugstināt vismaz 100 mediju nozares uzņēmumu darbinieku kompetenci.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!