Latvijas nacionālā lidsabiedrība "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") emitējusi 5,25 gadu (5 gadi un 3 mēneši) nodrošinātās obligācijas 340 miljonu eiro vērtībā ar 14,50% procentu likmi. Tā kļuvusi par lielāko Latvijas korporatīvo obligāciju emisiju, liecina uzņēmuma mājaslapā publicētais paziņojums.

Uzņēmumā norāda, ka šo darījumu atzinīgi novērtēja gan starptautiskās, gan vietējās investoru kopienas, kā arī Latvijas valsts, kā rezultātā galīgais piešķīrums tika veikts vairāk nekā 100 vadošajiem globālajiem institucionālajiem investoriem no vairāk nekā 20 valstīm un trīs dažādiem kontinentiem.

Pieprasījums pēc vērtspapīriem pārsniedza piedāvājumu, gala pasūtījumu vērtībai pārsniedzot 800 miljonus eiro.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss akcentējis, ka "ar šo veiksmīgo obligāciju emisiju "airBaltic" ir nostiprinājusi savas pozīcijas Baltijas reģionā, piekļūstot starptautiskajiem parāda kapitāla tirgiem, izmantojot eiroobligāciju piedāvājumus. Obligāciju emisija tiks izmantota, lai refinansētu mūsu iepriekš emitētās 200 miljonu eiro obligācijas, apliecinot investoru uzticību "airBaltic" kvalitatīvi izstrādātajai un pārliecinošajai stratēģijai".

"Lai vēl vairāk uzlabotu uzņēmuma finansiālo stabilitāti, šis refinansējums ievērojami palielinās mūsu likviditāti, ļaujot mums turpināt investēt flotes paplašināšanā un modernizācijā. Šī diena iezīmē vēsturisku notikumu mūsu lidsabiedrībai," lidsabiedrības paziņojumā citēts Gauss.

"Raugoties tālāk uz 2024. gadu, mēs turpinām sekmīgi virzīties uz potenciālo akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO). Mūsu pamatmērķi saglabājas nemainīgi – nodrošināt labāko savienojamību uz un no Baltijas valstīm, kā arī būtiski uzlabot pasažieru apkalpošanas kvalitāti un sniegt nozīmīgu ieguldījumu ekonomikā," piebildis Gauss.

Paredzams, ka norēķini par obligācijām notiks 2024. gada 14. maijā, un tās ir plānots kotēt "Euronext Dublin" biržā, kas ir viena no pasaulē atzītākajām obligāciju kotēšanas vietām.

"airBaltic" atgādina, ka tā nodrošina lidojumus vairāk nekā 130 maršrutos no Rīgas, Tallinas, Viļņas, Tamperes un sezonāli no Grankanārijas, piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un Kaukāza reģionā.

"Air Baltic Corporation" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 97,97% akciju, kamēr pārējiem akcionāriem pieder 2,03%.

Šo darījumu vietnē "X" otrdien steigušas uzteikt arī Latvijas amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!